Acasă Politica BECLEAN- Lucian Pintea, secretar de stat la Ministerul Sănătății: Nu împărtășesc ideea...

BECLEAN- Lucian Pintea, secretar de stat la Ministerul Sănătății: Nu împărtășesc ideea închiderii spitalelor în orașele mici.

0

Lucian Pintea, bistrițeanul numit secretar de stat în Ministerul Sănătății cu sprijinul PMP și al deputatului Ionuț Simionca, a vizitat astăzi Spitalul Orășenesc din Beclean, o unitate sanitară care deservește aproape 60.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, din care 12.000 din oraș și restul din cele 13 comune arondate.

În acest context, Pintea fost șef al IML Bistrița-Năsăud a explicat următoarele: ” Nu împărtășesc ideea închiderii spitalelor în orașele mici. Îmi pun toată expertiza la dispoziție pentru a ajuta spitalele mici din Transilvania, în particular pe cele din județul Bistrița-Năsăud, să funcționeze la cele mai înalte standarde, astfel încât să rămână de neînlocuit. Am vizitat astăzi Spitalul Orășenesc Beclean, o unitate sanitară care deservește aproape 60.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud, din care 12.000 din oraș și restul din cele 13 comune arondate. Am discutat cu conducerea spitalului despre metodele de eficientizare a activității și de îmbunătățire a serviciilor medicale. Am remarcat o deosebită deschidere a conducerii spitalului care deja a făcut o serie de demersuri în acest sens.”, spune Pintea.

El a subliniat faptul că, nu împărtășește ideea închiderii spitalelor în orașele mai mici, care au un impact pozitiv major asupra stării de sănătate a populației din zona în care acestea funcționează: ” Din poziția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, în calitate de responsabil pentru implementarea master planului pentru sănătate în Regiunea Nord-Vest, îmi pun toată expertiza la dispoziție pentru a ajuta spitalele mici din Transilvania, în particular pe cele din județul Bistrița-Năsăud, să funcționeze la cele mai înalte standarde, astfel încât să rămână de neînlocuit. Spitalul Regional din Cluj Napoca, pentru construcția căruia am reușit să facem primii pași, nu este un substitut pentru spitalele mici, ci este complementar cu acestea, aducând plus valoare serviciilor medicale din Transilvania”, a conchis Lucian Pintea.

Exit mobile version