marți, mai 26, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Beclean: A început construcția Depoului pentru cele 8 autobuze electrice

  Must Read


  Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a anunțat astăzi că a început construcția Depoului care va găzdui 8 autobuze electrice, o stație de încărcare, 8 garaje, o spălătorie ultramodernă pentru autobuze, birouri pentru personal, atelier mecanic. E vorba de locul unde vor munci după finalizarea lucrărilor 40 de cetățeni din zona noastră, angajați în cadrul proiectelor de mobilitate urbană (PMUD).

  Nicolae Moldovan: ” În total, pe toate proiectele cu fonduri europene aflate acum în derulare în orașul nostru vor fi create 100 de locuri de muncă noi: 40 (20 șoferi) în cadrul PMUD – Transport Public, 20 la Centrul Recreativ Legacy, 30 la Centrul Social de Zi, 6 la Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” și 4 la Centrul Social GAL.

  Mulțumesc tuturor beclenarilor pentru încredere!”

  Reamintim că este vorba de  megaproiectul „Drumul Gării din Beclean – Îmbunătățirea Mobilității Urbane a Orașului Beclean” este un proiect derulat cu fonduri europene în valoare de 5 milioane de lei și este important pentru dezvoltarea mobilității locuitorilor orașului și pentru funcționalitatea sistemului de transport local, indiferent de modalitatea de deplasare utilizată.

   

  „Proiectul va schimba total nu doar fața Becleanului, ci și nivelul de respect față de această localitate cu orientare turistică. În același timp, le oferă cetățenilor măsuri eco de transport. Practic, vom face legătura între Stațiunea Băile Figa și Piața Mare a orașului, Piața centrală, dacă vreți. Vor fi construite traseele pe care vor circula autovehiculele electrice, cu tot ce înseamnă infrastructura lor de la A la Z, inclusiv cu puncte de încărcare cu prize electrice, iluminat stradal sau puncte de staționare. Cetățenii, dar și turiștii, vor avea practic rute alternative de deplasare, evitând astfel aglomerația de pe DN 17. Vor fi două rute puse astfel la punct, ambele conectate la Băile Figa. Una va fi de la Piața Mare, pe Petru Maior, pe capătul lui Nicolae Bălcescu cu Ion Pop Reteganul, cu ieșire pe către Băile Figa, iar cealaltă va fi din Piața Mare, pe Aleea Gării, spre strada Horea și apoi la Băile Figa. Traseul pentru autovehiculele electrice va merge și pe Codrului, cu ieșire pe drumul județean (n.r. Drumul Rușului) către zona industrială a orașului. Aleea Gării va fi complet modernizată, transformându-se în zonă pietonală, iar de asemena Piața Mare va fi complet cosmetizată, fiind o piațetă asemănătoare celor occidentale. Este un proiect major cu ajutorul căruia vom putea oferi alternative de deplasare prin măsuri eficiente”, a subliniat primarul Nicolae Moldovan.

   

  Potrivit primarului Becleanului, prin intermediul proiectului va fi înființată o firmă specializată de Transport Local, care va fi practic un serviciu propriu al administrației locale concentrat pe noile mijloace de transport în comun: autobuzele electrice și bicicletele electrice.

   

  Beclenarii vor putea să meargă și către serviciu cu noile mijloace de transport în comun, nu doar la Băile Figa, destinație preferată îndeosebi de turiști.

  Ce rol are Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului Beclean

  Concret, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului Beclean generează un set de proiecte şi măsuri tehnice cum ar fi crearea unor variante ocolitoare, îmbunătățirea rutelor de transport public, extinderea rețelelor pentru bicicliști, implementarea unor trasee de transport ecologic, trasee de transport turistic, reorganizarea și crearea de noi locuri de parcare, amenajări pentru siguranța pietonilor sau noi reglementări rutiere. 

   

  Planul de Mobilitate va analiza toate mijloacele de transport: motorizat şi nemotorizat, de pasageri şi de marfă, în mişcare şi staţionare, public sau privat. Traficul pietonal va fi și acesta foarte atent analizat, urmând să fie propuse soluții mai bune și în acest domeniu.

   

  În concluzie, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), va propune o serie de măsuri pentru perioada 2017-2030 menite să contribuie la descongestionarea traficului și reducerea poluării în oraşul Beclean. Totodată, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă urmărește realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea și care să asigure o bună calitate a vieții.

  Iată care sunt domeniile vizate:

  – transportul în comun;
  – transportul nemotorizat;
  – intermodalitatea;
  – siguranța rutieră urbană;
  – transportul rutier (în mișcare și staționar);
  – logistica urbană;
  – gestionarea mobilității;
  – sistemele de transport inteligente.

  Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) va contura strategii, iniţiative de politici, proiecte cheie şi priorităţi în vederea unui transport durabil, care să susţină creşterea economică durabilă, inclusiv din punct de vedere social şi al protecţiei mediului în zona oraşului Beclean.

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Străzile orașului Beclean vor fi reabilitate în totalitate. Nicolae Moldovan: ”Proiectul va schimba total nu doar fața Becleanului, ci și nivelul de respect față...

  Primăria Beclean a mai început un proiect inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului de pe malurile...

  Pentru că nu au avut chef de stat în izolare, 6 bistrițeni au ajuns în carantină pe 14 zile. Cheltuielile vor fi suportate...

  Un număr de șase persoane care nu au mai avut răbdare să stea în izolare acasă, au fost transferate la centrele de...

  Criza sanitară din ultimele 2 luni nu a blocat dezvoltarea comunei Lechința. Eliberarea cărților funciare ar putea începe luna viitoare. Vezi ce proiecte importante...

  Primarul comunei Lechința, Romeo Florian este optimist în privința  finalizării tuturor  proiectelor care vin să modernizeze cea mai mare...

  Primăria Bistrița a început acțiunea de dezinfecție a școlilor. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor întoarce la școală începând cu...

  Școlile de pe raza municipiului Bistrița au intrat de săptămâna trecută într-un amplu proces de dezinfecție în vederea...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -