BEC a validat candidaturile lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale

Must Read

Prefectul Stelian Dolha și subprefecții Lorand Toth și Decsei Atilla, numiți oficial în funcție în ședința de Guvern de astăzi. Eugen Curteanu a fost...

Guvernul Câțu s-a întrunit astăzi în ședință , pe ordinea de zi a Executivului aflându-se și numiri sau demiteri...

Accident în Rusu Bârgăului: Două mașini s-au ciocnit. Există o victimă cu leziuni multiple, o femeie de 28 de ani

Echipajele  de pompieri cu autospeciale de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila SMURD si un echipaj de prim ajutor...

Ancuța Cârcu a vorbit despre dosar: “Sunt nevinovată, nu-i cunosc pe acești șmecheri”

Anca Cârcu a vorbit, în cadrul emisiunii InfoPolitic, despre dosarul în care este cercetată. Bistrițeanca spune că este nevinovată...

BEC a validat candidaturile lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale/ Candidatura lui Miron Cozma, respinsă/ Florentin Pandele se retrage din cursa pentru Cotroceni

Biroul Electoral Central a validat înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, însă a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă.

Potrivit deciziei Biroului Electoral Central, s-a constatat că cei patru politicieni îndeplinesc toate condiţiile necesare înscrierii în cursa pentru Cotroceni. Totodată, aceştia au strâns şi minimul de 200.000 de semnături necesare înregistrării.

Preledintele Klaus Iohannis a depus vineri, la BEC, împreună cu PNL, peste 2.200.000 de semnături necesare înscrierii în cursa pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Şi prezidenţiabilul USR-PLUS Dan Barna şi-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Alianţa a strâns aproape 400.000 de semnături.

Sâmbătă, la Biroul Electoral Central, şi-a depus candidatura şi prezidenţiabilul ALDE-Pro România, Mircea Diaconu, care a strâns, potrivit acestuia, peste 400.000 de semnături.

Tot sâmbătă, preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi-a depus, sâmbătă, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. El a venit la sediul Biroului Electoral Central cu o trotinetă electrică. Liderul UDMR a stâns aproape 270.000 de semnături.

Candidatura lui Miron Cozma la prezidenţiale, respinsă de BEC: Peste 270.000 de semnături erau fotocopii

Biroul Electoral Central a decis respingerea înregistrării candidaturii lui Miron Cozma la alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă.

„Decizia nr 16/D din 22.09.2019 privind respingerea înregistrării candidaturii domnului Miron Cozma pentru alegerea preşedintelui României din anul 2019”, prevede decizia luată de BEC.

Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături depuse de Cozma erau de fapt fotocopii sau prezentau elemente de similitudine.

„În urma verificărilot efectuate la depunerea listelor de susţinători, conform procesului verbal încheiat în data de 20 septembrie 2019, a fost identificat un număr de 309.656 de semnături, din care 269.229 erau afectate de diferite lipsuri, după cum urmeaza: Copii xerox. De asemenea, s-a constatat că 846 de semnături, prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidentă, care înlătură prezumţia simplă de validitate a acestora. În ceea ce priveşte condiţia referitoare la numărul susţinătorilor, în urma verificării listei de susţinători, efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, s-a constatat că 270.075 de semnături din totalul de 309.656 reprezintă, în fapt, fotocopii sau conţin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei.

Astfel, numărul de semnături neafectate de vicii de fond şi de formă este mai mic decât numărul de 200.000, prevăzut de lege pentru o susţinere valabilă a candidaturii.

Anterior, BEC a respins şi candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale.

Termenul limită de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Central este duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Pandele anunţă că se retrage din cursa pentru prezidenţiale: Nu vreau să îi fac rău soţiei mele

Florentin Pandele a anunţat că, deşi a strâns peste 250.000 de semnături, se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale. El a afirmat că face un pas înapoi pentru a nu îi face rău soţiei lui, Gabriela Firea, care a revenit la conducerea PSD şi se ocupă de campania electorală a partidului.

„Când am anunţat intenţia de a candida, Gabi nu mai era în conducerea PSD. Fusese eliminată din CEx şi BPN. Am fost de acord cu intrarea Gabrielei în politică. Am susţinut-o, am îmbărbătat-o în multele momente când i-a fost foarte greu. Ca orice familie întemeiată pe iubire şi respect, hotărârile decisive le luăm împreună. Nu pot să-i fac un rău lui Gabi prin deciziile mele. Dar ea mi-a garantat că va duce mai departe luptă pentru valorile care pun în centrul atenţiei oamenii, nevoile lor, problemele de zi cu zi şi dorinţa legitimă de a avea o viaţă mai demnă şi mai bună. Mă opresc aici pentru moment cu acest demers. Dar bazaţi-vă pe mine pentru orice bătălie benefică ţării noastre!”, a scris Florentin Pandele, pe Facebook.

El a adăugat că a strâns peste 250.000 de semnături necesare înscrierii sale în cursa pentru Cotroceni.

„ Am fost întotdeauna un om loial unor valori pe care unii le consideră perimate : credinţa, patrie, familie. Nu mă voi schimbă, la această vârstă! Nu aş putea. De aceea am şi anunţat, acum câteva luni, că intenţionez să candidez ca independent la cea mai înaltă funcţie în stat. Ca să mă bat pentru o ţară în care să nu ne fie frică să ne creştem copiii şi nepoţii. O ţară liberă şi sigură. O ţară frumoasă şi respectată. Sunt mulţi cei care cred în aceste idealuri. O mână de oameni inimoşi au strâns şi 259 950 de semnături pentru mine. Din toată ţara. Le mulţumesc din suflet şi îi asigur că nu voi abandonă principiile care m-au călăuzit întreagă viaţă. Sper să nu-i dezamăgesc. Dar înţeleg actualul context politic, sunt matur şi responsabil, îmi iubesc familia, am analizat situaţia şi, prin urmare, nu am cum să continui cu depunerea candidaturii”, a adăugat Pandele.

Acesta a afirmat că face un pas în spate pentru a nu da naştere unor întrebări insinuante pentru soţia lui, Gabriela Firea, care face parte din echipa de campanie a PSD.

„ În această perioadă, ea este implicată, prin prismă funcţiilor în care a fost aleasă, în campania electorală prezidenţială a PSD. Prin urmare, fac un pas lateral, din bun simţ, pentru a nu da naştere unor întrebări insinuante pentru soţia mea. Cred într-o Românie în care oamenilor să nu le fie frică nici pe stradă, nici la muncă, nici în casă. Cu siguranţă sunt mulţi bărbaţi adevăraţi şi femei puternice în România care gândesc aşa! Să ne ajute Dumnezeu! Să aveţi toţi sănătate, pace şi linişte sufletească!”, a conchis Pandele.

Primarul oraşului Voluntari anunţase la finalul lunii mai că intenţionează să candideze la prezidenţiale.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Prefectul Stelian Dolha și subprefecții Lorand Toth și Decsei Atilla, numiți oficial în funcție în ședința de Guvern de astăzi. Eugen Curteanu a fost...

Guvernul Câțu s-a întrunit astăzi în ședință , pe ordinea de zi a Executivului aflându-se și numiri sau demiteri...

Accident în Rusu Bârgăului: Două mașini s-au ciocnit. Există o victimă cu leziuni multiple, o femeie de 28 de ani

Echipajele  de pompieri cu autospeciale de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila SMURD si un echipaj de prim ajutor au intervenit  în localitatea Rusu...

Ancuța Cârcu a vorbit despre dosar: “Sunt nevinovată, nu-i cunosc pe acești șmecheri”

Anca Cârcu a vorbit, în cadrul emisiunii InfoPolitic, despre dosarul în care este cercetată. Bistrițeanca spune că este nevinovată și că nu cunoaște inculpații...

Cazurile active de Coronavirus cresc constant în Bistrița-Năsăud: 328 de persoane din care 85 sunt în spital. Rata de infectare în Ciceu Giurgești...

40 de noi cazuri de Coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în județ. Numărul total al cazurilor a ajuns la 8908...

ALEXANDRU PETRIA: Vaccinarea obligatorie, staulul cu oameni

Avem o gripă cu un marketing ieşit din comun, care a creat o psihoză planetară. Am scris detaliat despre fenomen în cartea mea „Timpuri...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -