Bâlciul deşertăciunilor

Must Read

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

PP DD Bistriţa-Năsăud de la Ştefan Todea via Ungur la basmele lui Dan Diconescu

 

 

Tulburi şi întortocheate sunt drumurile liderilor prin PP DD Bistriţa-Năsăud şi mulţi, prea mulţi, şefii care s-au perindat până acum la cârma acestei formaţiuni politice rămase acum şi fără televiziune, de altfel, principalul vector de imagine al lui Dan Diaconescu şi ale basmelor sale care nici măcar nu pastişează pe fraţii Grimm. .

 

Un lider, mai mulţi lideri, tot mai mulţi lideri

 

În scurta sa istorie pe eşicherul politic românesc, PP DD Bistriţa-Năsăud a avut parte doar de scandaluri, unele cât se poate de financiare şi cu iz penal, altele de prost gust, aşa cum a fost înlocuirea unor consilieri locali cu alţii, mai ceva ca la bâlciul deşertăciunilor.

 

Pe scurt povestea începe prin 2010, cel puţin la nivelul BN, aici unde, Partidul Poporului, pe atunci sub formă de TV îşi începea activitatea prin trecerea în barca lui Dan Diaconescu şi a încă vreo doi sau trei jurnalişti ajunşi acum parlamentari, a întregii organizaţii a PNG CD, adică mult iubitul partid al senatorului Gigi Becali, în frunte cu Ştefan Todea. După ce timp de doi ani, Todea alături de o echipă destul de numeroasă, prntre care amintim pe Ramona Bugnar, Lucian Adrian Ungur sau Dănuţ Oltean, dar şi mulţi alţii au muncit pentru a face vizibil partidul-om. Semi-eşecul la alegerile locale, cât mai ales „taxele” percepute de liderii de la Bucureşti ai acestei formaţiuni politice, au avut drept consecinţă înlocuirea fostei conduceri în frunte cu Ştefan Todea. Rămâne de pomină scandalul din consiliul municipal din vara lui 2012, atunci când, Lucian Adrian Ungur şi Dănuţ Olteanu au fost pur şi simplu daţi afară de pe lista de consilieri locali şi înlocuiţi cu alţii. S-au perindat pe la Bistriţa tot felul de preşedinţi, care mai de care mai invizibili şi insignifianţi, ca până la urmă în ecuaţia puterii să apară Octavian Seciu, cel care va arunca în aer întreg eşafodajul filialei judeţene.

 

Scadal politic de dare şi luare de mită

 

Paraşutat de la Bucureşti de Simona Man şi Dan Diaconescu, Seciu a candidat pentru funcţia de deputat pe Colegiul 4 dar a fost numit şi preşedinte interimar al PP DD Bistriţa-Năsăud. Povestea celor 70 de mii de euro ceruţi lui Ungur sub formă de bani la partid este una cât se poate de încurcată şi încâlcită, aşa cum e şi partidul televizor, acum rămas fără obiectul muncii. Cert, circul a făcut înconjorul ţării, faptele fiind cercetate de procurorii DNA. Potrivit acestora, în perioada 22 -25 octombrie 2012, Octavian Luchian Seciu, în calitate de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PP-DD, a pretins de la un Lucian Adrian Ungur suma totală de 75.000 euro cu promisiunea că îşi va folosi influenţa sau autoritatea pe lângă conducerea partidului, astfel încât să se avizeze candidatura denunţătorului pentru postul de deputat în Colegiul nr. 1 Bistriţa la alegerile parlamentare din luna decembrie 2012.Tot atunci, Seciu a promis că îşi va exercita influenţa şi pentru ca organele de conducere ale partidului respectiv să revoce decizia prin care denunţătorul fusese invalidat ca şi consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistriţa şi să revoce excluderea acestuia din partid.

În cele din urmă, Seciu a fost eliberat, chiar a candidat, el fiind, mai apoi, deferit justiţiei pentru faptele reţinute de procurorii DNA.

 

 

De la Seciu via Ungur din nou la Todea

 

Cutremurul înregistrat după arestarea lui Seciu, i-a obligat pe liderii de la Bucureşti să-l renumească pe Ştefan Todea pe funcţia de preşedinte interimar, asta, doar pentru a gestiona partidul făcut „varză” în timpul scandalului Seciu vs Ungur. Fără niciun parlamentar, PP DD Bistriţa-Năsud pare să nu se simtă prea bine, mai ales că, mai nou, a rămas şi fără sediul din Piaţa Mică, asta, probabil, şi din cauza celor 10 mii de lei pe care partidul îi datorează sub formă de chirie.

 

Aşa cum se obişnuieşte deja în PP DD, liderii de la Bucureşti au înlocuit, din nou, conducerile la peste 30 organizaţii judeţene, printre care şi Bistriţa-Năsăud. Pe funcţia de preşedinte interimar a fost numit Marius Cioancă, fost candidat la Senat pe Colegiul I, iar funcţiile de prim-vicepreşedinte, respectiv secretar executiv au revenit lui Vasile, respectiv Ionuţ Cremene.

Senzaţional: cine mai rămâne în PP DD?

Având reprezentanţi în toate structurile politico-adminstrative, chiar şi un primar în Căianu Mic, PP DD Bistriţa-Năsăud va încerca să supravieţuiască măcar până la europarlamentare, deşi, fiind partid parlamentar, liderii de la Bucureşti primesc stipendii de la statul român, în timp ce schimbările foarte dese de lideri locali nu fac decât să mineze încrederea aşa-zisului electorat al acestei formaţiuni TV în propria stea.

IATĂ CĂ ÎN PP DD NU A MAI RĂMAS NIMENI. final cut

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”, acum vine rândul și Liceului...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -