Pro Politica

Băile Figa limitează numărul turiștilor care pot fi prezenți simultan în parcul balnear: 3.500. Tariful de intrare pentru zilele de weekend se dublează: de la 15 la 30 de lei pentru o persoană

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis împreună cu administraţia locală a oraşului Beclean şi cu Administraţia Parcului Balnear Băile Figa limitarea la 3.500 de persoane a numărului de turişti care pot fi prezenţi simultan în interiorul parcului balnear.

Decizia a fost luată în contextul măsurilor preventive adoptate la nivel național, județean și local în vederea limitării efectelor și răspândirii virusului Sars-Cov 2

De asemenea, Consiliul Local al oraşului Beclean va decide  majorarea taxei de intrare la Băile Figa pentru zilele de sâmbătă şi duminică, de la 15 lei/persoană la 30 de lei/persoană. Pentru restul săptămânii tariful va rămâne neneschimbat, respectiv 15 lei/persoană. Restul tarifelor şi preţurilor din interiorul parcului Balnear Băile Figa vor rămâne nemodificate.

Măsura modificării taxei de intrare menționată mai sus va încuraja o distribuire cât mai echilibrată a turiştilor în toate zilele săptămânii şi va ajuta la evitarea depășirii limitei de 3.500 de persoane, mai ales în zilele de weekend (sâmbăta şi duminică).

Exit mobile version