Acasă EVENIMENT AUGUSTIN ZEGREAN NU MAI ESTE ŞEF AL CURŢII CONSTITUŢIONALE

AUGUSTIN ZEGREAN NU MAI ESTE ŞEF AL CURŢII CONSTITUŢIONALE

0

Mandatul lui Augustin Zegrean la şefia CCR expiră la 11 iunie, Dorneanu precizând pentru Mediafax că după 13 iulie va fi ales şi preşedintele plin al Curţii.

Am preferat să facem azi formalitățile pentru că nu mai avem ședință până vineri când îmi expiră mandatul de judecător al Curții Constituționale, a spus Augustin Zegrean pentru stiripesurse.ro

 

Valer Dorneanu este judecător al Curţii Constituţionale.

El a fost deputat PSD în 2000-2008, iar în primul mandat de parlamentar a fost preşedintele Camerei Deputaţilor. În perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale din sectoarele 5 si 6 ale municipiului Bucureşti. Dorneanu a fost expert pe probleme de legislaţia muncii la UGSR.

_____

În şedinţa din data de 7 iunie 2016, Plenul Curţii Constituţionale, luând act de faptul că mandatul de preşedinte al domnului Augustin Zegrean încetează la data de 10 iunie 2016, ca urmare a expirării perioadei de 3 ani pentru care a fost ales, a procedat la alegerea, prin vot secret, a preşedintelui interimar.

Cu majoritate de voturi, preşedinte interimar a fost ales domnul judecător prof.univ.dr. Valer Dorneanu, care îşi va exercita atribuţiile de preşedinte al Curţii Constituţionale începând cu data de 10 iunie 2016, până la alegerea noului preşedinte, în condiţiile art.7 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată.

 

Exit mobile version