Acasă Politica Augustin Zegrean: Nu îmi doresc să ajung în situația lui Toni Greblă

Augustin Zegrean: Nu îmi doresc să ajung în situația lui Toni Greblă

0

După ce DNA a cerut arestarea lui Toni Greblă, șeful Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a făcut o serie de declarații.

Întrebat dacă se impune un raport al Comisiei juridice, Augustin Zegrean a declarat că nu știe nimic despre asta. Șeful CCR a mai precizat că deși s-a cerut încuviințarea arestării preventive pe numele judecătorului Toni Greblă, nu înseamnă că acesta va și fi arestat.

„Nu scrie nicăieri nici de Comisia juridică, nici de audierea lui. Nu știu dacă s-au schimbat multe lucruri de atunci. Deocamdata s-a cerut (n.r. – încuviințarea arestării preventive pe numele lui Toni Greblă), nu s-a dat încuviințarea, nu înseamna că îl și arestează. (…) În șase luni intra ghilotina. (…)”, a declarat Augustin Zegrean.

Întrebat dacă și-ar fi dat demisia în cazul în care s-ar fi aflat în situația lui Toni Greblă, șeful CCR a declarat că nu își dorește să ajungă într-o asemenea situație.

„Nu pot să știu, nu sunt în situatia lui, sper să nici nu ajung. (…) Nu știu ce a făcut, deocamdată dumnealui spune că nu e vinovat cu nimic.”, a declarat Augustin Zegrean.

Nu în ultimul rând, șeful CCR a declarat că nu a discutat cu Președintele Klaus Iohannis despre situația lui Toni Greblă.

”A fost o întâlnire simplă. Toni Greblă nu a fost, a fost un scaun gol. Am discutat despre atribuțiile noastre, despre limitele noastre. Nu am discutat despre presiunile care au fost puse asupra Curții Constituționale.”, a relatat Zegrean.

Sursă foto wall-street.ro

Exit mobile version