Acasă EVENIMENT Atunci când ne luminează trasoarele

Atunci când ne luminează trasoarele

1

Trasoarele trase în urmă cu 27 de ani lovesc, vorbesc, fac gălăgie, cumva luminează în pîcla deasă care s-a aşezat în ultimii ani peste Decembrie 1989. Trebuie vorbit serios despre acest lucru, că , iată, vor fi tot mai puţini care să ştie cu adevărat despre subiect.

Ce vor înţelege toţi cei născuţi după 2000 în România asta obosită şi dezbinată, fie ei tineri serioşi , studioşi, fie ei analfabeţi funcţionali despre Decembrie 1989. Ce ştiu ei cu adevărat despre Revoluţie, Lovitură de stat sau despre toţi cei care au murit pe străzile marilor oraşe, atunci?

Ce să le spună George, Ioan sau alţii despre rolul lor determinant? Ce? Ce e aia rol determinant? De ce trebuie să primeşti 2.200 de lei pentru un rol jucat în urmă cu 27 de ani, de ce trebuie să spui că ai fost la baricadă în Piaţa Romană, când tu erai la Fabrica Mecanică sau la Avicola? Cui foloseşte? Cine, ce şi cum pricepe ce făceaţi voi acolo, în piaţă, şi ce e aia fabrica mecanică sau avicola, boss?. Cine e Ceauşescu şi ce vroia el? Cică nu aveaţi căldură, mâncare sau portocale şi banane. Cine vă mai crede, acum, după ce rolul determinant al unora şi altora, a făcut booom şi s-au dus dracului toate, pentru că nu le pasă, nu înţeleg, nu înţeleg cei analfabeţi funcţional situaţia României, a Bistriţei, a Clujului sau a Timişoarei din anul 1989. Anul ăsta e precum 1789, 1848, 1914, 1939, ani despre care ei, analfabeţii nu ştiu să spună nimic.

Cum să le mai vorbeşti, revoluţionarule cu rol determinant, despre frică, întuneric, moarte şi viaţă, când voi, la adăpost de trasoare, aţi jucat Revoluţia la ruletă rusească: Cum vă uitaţi în ochii urmaşilor lui Bucur sau Sabău, cum?

27 de ani sunt ani cât pentru o viaţă! Unii, ca mine, erau soldaţi, alţii, revoluţionari, în fond, nişte oameni şi ei, noi cu arma în mână, voi cu speranţa! Ştiţi ce aţi făcut, aţi înmormântat speranţa, aia care moare ultima. A cere bani de la umbrele morţilor din Decembrie 1989… gloanţe trasoare, luminiţele de la capătul tunelului.

Pentru data de 22 Decembrie 2016, eu, vă sugerez să mergeţi într-o bisericuţă dintr-un sat şi să vă rugaţi cu voce tare pentru cei vii, pentru ceilalţi aprindeţi lumânări în locul trasoarelor…

1 COMENTARIU

  1. Personal in 22 decembrie merg pe traseul de acum 27 de ani indiferent ca place sau nu. Daca o fi sa mor e un remember.Iar pentru ca am fost acolo apind si o lumina in fata fostei judetene pcr

Comments are closed.

Exit mobile version