Așteptându-i pe vicepreședinți: Pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare de Consiliu Județean din 2020 , nu există proiect de hotărâre cu privire la desemnarea ”secunzilor” lui Radu Moldovan. Ce variante se vehiculează?

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Pentru după-amiaza zilei de joi, 17 decembrie, cu începere de la ora 14.30, la Centrul Cultural ”Dacia”, președintele Radu Moldovan a convocat ultima ședință ordinară de Consiliu Județean din anul în curs. Pe ordinea de zi sunt trecute 14 puncte, 13 și ”Diversele” cu tot atâtea proiecte de hotărâre. Cu toate acestea, între respectivele proiecte nu figurează, deocamdată, unul cu privire la alegerea din rândul consilierilor județeni a celor doi vicepreședinți. Totuți, în ședința de joi, 17 decembrie, vor fi votați membrii ATOP,adică a Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Ce înseamnă acest lucru?

Faptul că, nici la această oră, lucrurile nu au fost lămurite din punct de vedere politic, adică nu avem informații certe că, PNL ar fi bătut palma cu PMP pentru a-și impune oamenii, lovitura grea primită de PMP la parlamentare urmând să își facă, însă,  foarte repede efectele în teritoriu, Ionuț Simionca trebuind să aleagă tabăra în care va juca în următoarele luni de zile.

Ce știm până acum?

E sigură plecarea lui Bogdan Ivan la Camera Deputaților, Radu Moldovan trebuind să-i caute un înlocuitor, atât în fosta lui calitate de om de încredere, de consilier județean dar și de vicepreședinte. Chestiuni, deloc simple, asta pentru că, dacă pentru postul de viceprședinte este de unde alege, Radu Moldovan putând lucra atât cu mai experimentata Camelia Tabără dar și cu Virgil Rus, greutatea vine în găsirea unui ”înlocuitor” al lui Bogdan Ivan, ceea ce este puțin mai complicat.

De asemenea, nici ecuația politică nu pare să îl ajute pe Radu Moldovan, asta, dacă rămâne valabil faptul că, PMP va merge mai departe pe mâna PNL, lucru valabil până la alegerile parlamentare și înaintea demisiei lui Eugen Tomac din fruntea partidului.

Așadar, există 14 consilieri ai fostei Alianțe pentru Bistrița-Năsăud, 12 din partea PNL și 4 de la PMP. Doar în cazul unei înțelegeri între PSD și PMP, lucrurile ar sta bine pentru social-democrați, ceea ce încă nu este vizibil, cheia fiind la Ionuț Simionca.

Prima variantă: Radu Moldovan: Ioan Zăgrean, PNL și Camelia Tabără, PSD

A doua variantă: Radu Moldovan: Ioan Zăgrean, PNL și  Ciprian-Tiberiu Kecskes, PMP

Reamintim că:

Cei 14 consilieri județeni ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud, validați sunt: Camelia Tabără , Bogdan Ivan, Florin Galeș, Decsei Atilla, Maria Ulecan, Vasile Puica, Virgil Rus, Emil Neia Lăcătuș, George Pop, Mirela Cârcu, Alin Demian,  Nicolae Lupșan, Angelo Manea, Simion Forai.

 

De pe lista PNL s-au retras Stelian Dolha, Sorin Hognogi, Grigore Țiolan, Sorin Mititean.

 

Cei 12 consilieri județeni PNL validați sunt Ioan Dedean, Samuel Coman, Ovidiu Florean, Octavian Ganea, Florin Moldovan, Ioan Zăgrean, Gheorghe Scuturici, Cristian Cârlig, Marius Marica, Viorica Calo, Marin Rus, Dorin Rus.

 

Tribunalul Bistrița-Năsăud a validat 4 mandate pentru PMP: Augustin Filipoiu, Lucian Pintea, Tiberiu Kecskes, Dorel Bertel.

De pe această listă s-a retras Ionuț Simionca și Caius Cârcu, acesta din urmă optând pentru funcția de consilier local la Beclean.

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -