Pro Politica

Asfalt pentru Figa și Podirei

Programul multianual de modernizare și extindere a infrastructurii stradale a orașului Beclean continuă și în perioada următoare. Astfel vor fi asfaltaţi 8.420 ml, adică 15 alei în Podirei și alte șase în cartierul de cabane de la Băile Figa, cu fonduri guvernamentale.

Realizarea lucrărilor de asfaltare în cartierul Podirei și în cartierul de cabane de la Băile Figa, prin care se va materializa încă o etapă importantă din programul administrației publice locale beclenare de modernizare a infrastructurii urbane în cele două zone amintite ale Becleanului se va derula cu o finanțare obținută de către administrația beclenară prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, susținut de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Valoarea totală a proiectului ce va aduce asfaltul în cartierul Podirei și la cabanele din vecinătatea Băilor Figa este de 6.985.000 de lei.

Deja se lucrează la stratul de fundaţie pe toate aleile, urmând ca după  finalizare să înceapă lucrările de turnare a covorului asfaltic.

Pentru a completa infrastructura de utilităţi din zonă, anul trecut au fost extinse şi rețelele de gaz în zona cabanelor. Primăria Beclean intenționează în continuare să realizeze noi investiții în Complexul Balnear Băile Figa, printre care și amenajarea unui nou tobogan acvatic de dimensiuni mai mari, care va fi amenajat în acest an. Acesta va fi amenajat cu resurse din bugetul local.

De asemenea, tot în cadrul programului administraţiei locale de modernizare a infrastructurii, a fost turnat asfalt pe drumul DJ 172 A Rusu de Jos – peste Meleș, ce va face legătura cu Băile Figa și au fost efectuate  reparații (plombări) pe străzile din oraș.

Totodată va începe în săptămânile următoare asfaltarea aleilor din satul de vacanță de la Băile Figa, în cartierul Podirei și pe toate cele 26 de străzi din oraş incluse în proiectul de mobilitate urbană finanțat cu fonduri europene.

 

Exit mobile version