Acasă EVENIMENT ARMATA CAUTĂ REZERVIŞTI ŞI ÎN BISTRIŢA-NĂSĂUD

ARMATA CAUTĂ REZERVIŞTI ŞI ÎN BISTRIŢA-NĂSĂUD

0

Prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviştilor voluntari ai Armatei României începe luni, 10 iulie, cu selecționarea candidaților care doresc să încadreze funcții de soldați și gradați rezerviști voluntari, anunță MApN.

Pentru anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

MApN anunță că recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari se va realiza în etapa a doua, după un calendar care va fi anunţat din timp.

AJOFM Bistriţa – Năsăud sprijină acţiunea de promovare a ofertei Centrului Militar Judeţean Bistriţa – Năsăud, care desfăşoară începând cu săptămâna viitoare, din 10 iulie până în data de 18 august, activităţi de recrutare şi selecţie a candidaţilor (bărbaţi şi femei) pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de soldat / gradat rezervist voluntar la unităţile militare din garnizoanele Bistriţa şi Prundu Bârgaului în baza prevederilor Legii nr.270/10.11.2015 privind “Statutul rezerviştilor voluntari”.

Rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe bază de voluntariat, care consimte, pe bază unui contract individual pe durată determinată, să se încadreze în cadrul structurilor Ministerului Aparării Naţionale.

Pentru posturile de rezervist voluntar, MApN primește candidaturi din partea oricărui cetățean român, indiferent de sex, cu condiția să aibă cel mult 51 de ani (pentru cei care nu au deloc pregătire militară). Candidații pentru posturile de rezervist voluntar trebuie să fi absolvit cel puțin școala generală, dar în funcție de nivelul studiilor vor fi încadrați cu grad de soldat, gradat, subofițer, maistru militar sau ofițer. Pentru anumite domenii se cer în plus să posede permis de conducere categoriile B şi C. De asemenea, candidații vor avea de susținut probe fizice, teste psihologice și o vizită medicală cu caracter eliminatoriu.

Rezerviştii voluntari sunt asiguraţi şi declaraţi în continuare în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj pentru perioadele în care participă la instruire şi la îndeplinirea misiunilor în structurile în care sunt încadraţi. Aceştia beneficiază de drepturi salariale potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate; prima de fidelitate acordată la semnarea fiecarui contract cu o durată de minim 3 ani;drepturi de echipare şi de hrană; cursuri gratuite în funcţie de nevoile unităţilor militare;

„Săptămâna viitoare în zilele de marţi 11 iulie şi joi 13 iulie, începând cu ora 9,00 reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Bistriţa – Năsăud vor fi  prezenţi la sediul AJOFM Bistriţa – Năsăud pentru a face o prezentare a ofertei de posturi de “rezervist voluntar”. Persoanele interesate de această prezentare sunt invitate să participe la acţiune, la sediul AJOFM Bistriţa – Năsăud, din Bistriţa, strada Gării, nr.2-4”, menţionează directorul executiv al AJOPFM BN, Otilia Râpan.

Exit mobile version