Acasă Politica Politica Locala Aproape trei mii de combinezoane și peste 33 de mii de măști...

Aproape trei mii de combinezoane și peste 33 de mii de măști de protecție au ajuns în Bistrița-Năsăud, via Guvernul României

0

Pompierii militari bistrițeni receptionează o nouă serie de echipamente de protecție, fiind vorba de al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, care a ajuns, miercuri dimineață, în țară.

Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecție a fost realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud si urmează să fie alocate, în funcție de nevoi, personalului medical și echipajelor operative.

Cele trei transporturi aeriane de echipamente medicale din Coreea de Sud (26 martie, 28 martie și 8 aprilie) s-au efectuat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale.

Astfel, pentru județul Bistrița Năsăud au fost distribuite următoarele echipamente:

2920  combinezoane distribuite către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU)  si Serviciul de Ambulață Județean (250 bucăți), Direcția de Sănătate Publică (30 bucăți), Unitatea de Primire a Urgențelor – SMURD (100 bucăți), Centrul de Transfuzii Sanguine (10 bucăți), Unități Sanitare de Specialitate – 2.530 bucăți (2000 pentru Spitalul de Urgență Județean și 530 pentru Secția de Boli Infecțioase);

33.300 măști de protecție (ISU – 4000, Casa de asigurări de Sănătate -13.800, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – 15.500).

Exit mobile version