Acasă Politica Politica Locala Apele Române și numirile politice PNL , din nou în atenția celor...

Apele Române și numirile politice PNL , din nou în atenția celor de la RECORDER. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău critică numirile făcute de…  PNL în timpul lui Orban . La Bistrița, schimbările au avut loc în aprilie 2020

0

Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău are o primă declarație după eșuarea puciului contra președintelui PNL, Ludovic Orban, o ieșire care vizează scandalul de la Apele Române, după ce jurnaliștii de la RECORDER au scos la iveală cum se fac numirile pe criterii politice în această instituție. După ce în urmă cu 2 luni de zile, cei de la Recorder a dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid, acum a venit rândul „animalului politic” de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad este director Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Potrivit celor de la RECORDER , acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu. Recent, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor a fost angajată o tânără care a fost chelneriță la un bar din Iași. Asta în condițiile în care ABA Prut-Bârlad are în subordine mai multe județe din Moldova, afectate periodic de inundații.

În acest context, deputatul Robert Sighiartău, a avut astăzi o declarație ciudată, asta pentru că, el, practic, critică numirile politice la APELE ROMÂNE, dubioase de altfel, numiri politice făcute în timpul guvernării PNL și a premierului Ludovic Orban.

ROBERT SIGHIARTĂU: ” De la debutul crizei sanitare, am văzut și mai pregnant consecințele politizării și promovării incompetenței. În momentele critice, politrucii fie dau bir cu fugiții, fie își arată incompetența, uneori cu consecințe tragice. Nu trebuie să mai ajungem în astfel de situații. Salut semnalul dat de premierul Florin Cîțu, care reamintește criteriile de promovare pentru cei care sunt în sistemul public. Ca lider al coaliției de guvernare, PNL are primul responsabilitatea de a susține și numi în funcții publice, la toate nivelurile, doar oameni integri și profesioniști”

Ce s-a întâmplat în Bistrița-Năsăud?

Am scris despre acest lucru în aprilie 2020, moment la care au avut loc schimbări în conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor BN. Primul înlocuit din funcție a fost chiar președintele UDMR Bistrița-Năsăud, Decsey Attila, el ocupând funcția de inginer-șef. Cel care i-a luat locul nu este nimeni altul decât consilierul municipal PNL, Mihai Sărmășan. La câteva săptămâni distanță, directorul executive al SGA BN, Ștefan Rus era înlocuit cu un alt liberal, Teodor Hășmășan, acesta din urmă mai ocupând funcția de manager în urmă cu peste 10 ani.

Tot atunci, președintele UDMR Bistrița-Năsăud, Decsey Attila spunea că toate schimbarea de gardă de la SGA BN s-a făcut în condițiile în care, mai întâi au fost făcute numirile și, mai pe urmă au fost organizate concursurile pentru ocuparea funcțiilor respective.

Exit mobile version