sâmbătă, mai 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  APEL PENTRU UN PLAN NAȚIONAL susținut de toate partidele politice PENTRU COMBATEREA EFECTELOR CRIZEI PROVOCATE DE PANDEMIA DE CORONAVIURS

  Must Read

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân...

  Scrisoare deschisă adresată președinților partidelor parlamentare:

  Domnului Ludovic Orban – Președinte PNL

  Domnului Dan Barna – Președinte USR

  Domnului Kelemen Hunor – Președinte UDMR

  Domnului Victor Ponta – Președinte Pro România

  Domnului Călin Popescu Tăriceanu – Președinte ALDE

  Domnului Eugen Tomac – Președinte PMP

  Domnului Varujan Pambuccian – liderul Grupului parlamentar al minorităților naționale

  APEL

  pentru realizarea unui

  PLAN NAȚIONAL

  susținut de întreaga clasă politică

  PENTRU COMBATEREA EFECTELOR CRIZEI PROVOCATE DE PANDEMIA DE CORONAVIURS

  Stimați Președinți ai partidelor parlamentare,

  România traversează cu siguranță cea mai gravă criză socială și economică,pe timp de pace, din ultimul secol. Este o situație pe care nimeni nu a mai experimentat-o până acum și ale cărei consecințe sunt încă foarte greu de estimat.

  În aceste momentegreleeste vital să luăm decizii eficiente și rapide pentru evitarea unor situații teribile pe care deja le-am văzut în alte țări și care pot avea efecte incalculabile în sistemul de sănătate, în economie, în educație și, în general, în viața socială din România.

  Nu mai estetimp pentru dispute politice și confruntări sterile. Nu mai este loc de calcule electorale sau de interese de partid.Trebuie să admitem că,de la momentul primelor alerte transmise de Organizația Mondială a Sănătății până în prezent, clasa politică din România s-a comportat cu mult sub așteptări! Discuțiile despre alegerile anticipate și despre alte mize politice mărunte sau declarațiilecare minimalizauavertismentele venite din afara țării au întârziat nepermis de mult deciziile vitale pentru pregătirea țării în fața pandemiei. Lipsa totală de dialog dintre Putere și Opoziție, dintre Guvern și Parlament sau dintre partidele politice parlamentare se răsfrâng deja în mod negativ asupra cetățenilor, care așteaptă mult mai mult din partea celor pe care i-au ales.

  Pierdem zile vitale atunci când partidele depun inițiative în Parlament, care apoi sunt preluate de Guvern ca Ordonanțe de urgență într-o formă neaprofundată, pe care Parlamentul le modifică din nou pentru a corecta erorile scăpate, iar, la final, alți parlamentari să le atace la Curtea Constituțională ca săîmpiedice intrarea lor în vigoare!

  În același timp, există și un concurs total contraproductiv între diferiți parlamentari de a avansa tot soiul de propuneri economice și sociale, fără discernământ, fără analize fundamentate, care pot crea dezechilibre și mai mari în societate și în economie, pe lângă cele provocate deja de această pandemie.

  Toate aceste lucruri trebuie să înceteze imediat! De această dată, din păcate, miza este chiar sănătatea sau viața cetățenilor români!

  NU MAI ESTE TIMP DE DISPUTE! NU NE MAI PERMITEM ÎNTÂRZIERI ȘIGREȘELI!

  Pentru fiecare zi irosită, pentru fiecare decizie greșită, prețul plătit de toți românii este prea mare!

  În calitate de președinte al Camerei Deputaților, fac un apel către toți președinții partidelor parlamentare:să punem capăt imediat disputelor politice!Să lucrăm împreună pentru a realiza urgent un PLANPENTRU ROMÂNIAcare să ne ajute să traversăm cu bine aceste momente de criză!Cu pierderi cât mai puține pentru cetățeni!

  România are nevoie de UN PLAN NAȚIONAL care să ofere coerență și viteză maximă în aplicarea unor măsuri vitale pentru oameni și pentru economia țării!

  Am convingerea că fiecare partid are experți și specialiști în diverse sectoare de activitate, care pot venicu soluții bune pentru România. Haideți să lucrămÎMPREUNĂ! Să îi invităm alături pe experții din mediul financiar, din mediul academic, din mediul de afaceri, din agricultură și din alte sectoare vitale pentru economie și pentru societate. SĂ PUNEM TOATE PROPUNERILE PE MASĂ, SĂ LE ANALIZĂM ÎMPREUNĂ, PENTRU A AJUNGE LA CEA MAI BUNĂ FORMĂ A UNUI PROIECTPENTRU ȚARĂ CARE SĂ AIBĂ SUSȚINEREA TUTUROR FORȚELOR POLITICE DIN ROMÂNIA!

  Sunt convins că ÎMPREUNĂputem găsi drumul cel mai scurt și mai eficient pentru a ieși din această situație dificilă în care ne aflăm cu toții.

  Cu sinceritate și bună credință,

  Marcel Ciolacu

  Președintele Camerei Deputaților

  din Parlamentul României

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu și, care, anunța poluarea rezultată...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân închise și după încheierea stării...

  PSD nu vrea la guvernare dacă va trece moțiunea de cenzură. Se dorește un guvern de uniune națională format din tehnocrați și care să...

  Informația a fost confirmată de deputatul bistrițean Doina Pană, în contextul în care, liderii...

  Bistrița-Năsăud rămâne pe „platou” în cazul epidemiei Covid-19: 79 de cazuri active!

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.05.2020, este următoarea: • 18 persoane în carantină instituționalizată;• 2701 persoane în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -