Acasă EVENIMENT APEL AL ECOLOGIȘTILOR către prefectul Dolha, președintele Radu Moldovan și primarul Ioan...

APEL AL ECOLOGIȘTILOR către prefectul Dolha, președintele Radu Moldovan și primarul Ioan Turc

0

Activistul ecologist Marius Bălan face un apel către toate autoritățiile care pot face ceva în ceaa ce privește starea mediului din județul Bistrița-Năsăud. Marius Bălan vorbește despre dezastrul din mediul înconjurător, cazul malurilor infestate cu gunoaie ale Bistriței Ardelene fiind cel mai trist exemplu în acest caz.

MARIUS BĂLAN: Va facem cunoscuta din nou starea jalnica in care se afla județul Bistrița-Năsăud  privind starea mediului  fiind ingrijorati de faptul ca aceasta stare perpetua este scapata de sub control la nivelul judetului si a intregii  tari. De ani buni cerem tuturor prefectilor care din 2007 au fost la carma judetului precum si presedintilor de CJ acelasi lucru. Interventii hotatate si aplicarea legislatiei in domeniul privind starea Mediului foarte compromis in judetul nostru. Exista aceste inregistrari insa pana in prezent nu s-a miscat nimic , ba chiar s-a pasat continuu aceste probleme grave si sumele necesare pentru eradicarea acestor situatii nu au fost acordate  la timp. Mereu edilii si Administratia judetului au gasit alte prioritati  fara sa isi dea seama ca turism adevarat si sanatate buna nu o poti avea printre gunoaiele care ne-au napadit viata.

Toti specialistii de Mediu, medicii  ne atrag atentia ca viitoarele PANDEMII care se vor napusti pe aceasta Planeta se dezvolta bine intre gunoaiele abandonate de oameni.

Noi activistii de Mediu am cerut in nenumarate randuri o serie de masuri , am venit la d-vs inregistrand zeci de petitii, am adus poze si dovezi privind calitatea  proasta a Mediului din BN , am pus osul efectiv si am devenit  voluntari si pe cheltuiala si timpul nostru am organizat si participat efectiv in multe campanii de strangere a gunoaielor de pe ape si din paduri si lunci. Suntem dezamagiti, deja neputinciosi ca o mana de oameni sa se adune in fiecare an pentru a face curatenie dupa alti inconstienti care nu au chef sa respecte legea.

Va cerem din nou sa ne ascultati si va rugam ca atare sa organizati cat mai rapid posibil o intalnire cu toti edilii de comune din BN. Va reamintim ca in perioada 15. martie-15 aprilie se declanseaza LUNA CURATENIEI pe intreg teritoriul national. In acest scop noi cei din SOC. Civila vrem sa va fim alaturi si cu marea noastra experienta privind subiectul Mediului vrem sa transmitem primarilor ce masuri trebuie luate .In acest scop cerem sa organizati la Palatul Culturii sau in oricare sala mare unde distantarea poate fi facuta corespunzator , o intalnire de lucru cu factorii de raspundere din institutiile Garda de Mediu , SGA, APM, Politie, Jandarmerie si absolut toti Primarii. Prezenta trebuie sa fie obligatorie si administratiile sa aiba mintea si urechile deschise informatiilor pe care noi le avem.

Atragem atentia d-lui Prefect si d-lui Presedinte CJ ca domniile voastre au obligatia postului cu greutate de a nu mai intarzia deloc si de a lua masuri ferme, chiar greu de suportat de cei certati cu legea si cu bunul simt iar marea majoritate a cetatenilor constiinciosi si disciplinati trebuie sa traiasca intr-un mediu sanatos. Tot ce este langa noi, animale de casa, salbatice, toate vietuitoarele sanatatea noastra si a urmasilor nostri este in mare pericol.  Asteptam raspunsul cat mai repede posibil daca va doriti si d-vs acelasi lucru. Adica sa ne facem datoria impreuna.

Exit mobile version