Acasă Politica Anchidim Pavelea: PSD își bate joc de Runcu Salvei, iar tovarășii ăștia...

Anchidim Pavelea: PSD își bate joc de Runcu Salvei, iar tovarășii ăștia vor să desființeze comuna, dar eu le garantez că nu vor face acest lucru

0

Comuna Runcu Salvei este UAT-ul din Bistrița-Năsăud care a primit cei mai puțini bani la ultima rectificare făcută de Consiliul Județean, suma primită fiind de 37.000 de lei. Prezent la o conferință de presă a PNL, primarul Pavelea Anchidim a spus că, Runcu Salvei cu cel mai mic buget din țără și că, PSD ar vrea să ăi desființeze comuna: ”E o bătaie de joc. Din informaţiile pe care le deţin, vor cu dinadinsul că desfiinţeze comuna Runcu Salvei, să nu pot funcţiona. Fraţilor, să vă fie clar: nu voi aţi înfiinţat comuna Runcu Salvei, nu voi o puteţi desfiinţa, vă garantez eu. Dacă aţi vrut să desfiinţaţi comuna, de ce nu aţi făcut reforma administrativ-teritorială”.

Pavelea Anchidim le-a spus liderilor PSD că, în cazul comunei Runcu Salvei încalcă legea bugetului, pentru că, acolo este prevăzut faptul că, fiecare UAT ar trebui să primească 2.000.000 de lei pentru a funcționa, iar el a primit doar 1,3 milioane de lei: „Ştiţi că eu am primit cea mai mică sumă din ţară, în aprilie, când s-a făcut bugetul. Deşi legea bugetului de stat spune clar că nicio unitate administrativ-teritorială, pentru a funcţiona, trebuie să primească de la bugetul de stat 2 milioane lei, tovarăşii ăştia care sunt la conducere nu ştiu să calculeze pentru Runcu Salvei. Eu am primit 1,1 milioane şi acum încă 37.000 lei”.

Vulcanic, Pavelea Anchidim a comparat PSD cu tătarii care au invadat și distrus Europa în anii 1242-1243 și spune că a fost penalizat de Radu Moldvan pentru că PSD nu ”scoate” voturi niciodată la Runcu Salvei:  „Vor să ocupe tot ca şi turcii şi tătarii. E bătaie de joc ce se întâmplă în ţara asta. Cu siguranţă, populaţia îi va sancţiona, cum i-a sancţionat şi la europarlamentare. Guvernul PSD este cel mai impotent şi rău guvern din istoria României de la Petru Groza încoace”.

Exit mobile version