Acasă ANALIZE-COMENTARII ANALIZA PROPOLITICA: Cum se fac cărţile în privinţa celor care vor fi...

ANALIZA PROPOLITICA: Cum se fac cărţile în privinţa celor care vor fi numiţi pe funcţiile de viceprimari? Astăzi Sg. Băi şi Năsăud

0

Deoarece în cazul constituirii noului Consiliu Judeţean sau a celui municipal nu există niciun fel de probleme, micile sau marile jocuri politice se vor face în jurul desemnării unor viceprimari şi a controlului politic asupra unor consilii locale. Dacă la Sg. Băi, majoritatea depinde de un fratele fostului primar din Maieru, Virgil Dumitru, la Năsăud, PSD a bătut palma cu PNL.

SG. BĂI

Victoria lui Traian Ogâgău la Sîngeorz-Băi nu rezolvă problema în totalitate a PNL, aceia de-a domina consiliul local. Cert, scorul de 8 la 8 dintre PSD şi PNL, îl aduce în lumina reflectoarelor pe „indepedentul” Virgil Dumitru, nimeni altul decât fratele primarului încă în funcţie al comunei Maieru, Vasile Dumitru, cel care a pierdut alegerile în faţa social-democratului Vasile Borş. În momentul depunerii candidaturii, independentul Vasile Dumitru a scris următoarele „mecanic, șef formație muncitori la primărie”

Invitat într-o emsiune la AS-TV, Traian Ogâgău a vorbit şi despre problema viceprimarului şi a spus că se va opune din răsputeri ca Virgil Dumitru să ajungă viceprimar şi că în momentul constituirii consiliului orăşenesc îi va chema pe sîngoerzeni în faţa primăriei. „Unul ca Virgil Dumitru nu poate fi desemnat viceprimar, O Doamne!”, a exclamat Ogâgău. Întrebat pe cine preferă viceprimar, Traian Ogâgău l-a numit pe Petrică Mutu.

De altfel, Traian Ogâgău a scris şi pe pagina sa de facebook despre această problemă: „ Rezultatele alegerilor pentru Consiliul Local Sîngeorz-Băi sunt : 8 PNL, 7 PSD, 1 ALDE, 1 INDEPENDENT, majoritatea fiind de 9 din 17 consilieri! Iată că am ajuns în situaţia în care vocea voastră trebuie să se facă din nou auzită şi să găsim împreună cele mai bune soluţii pentru administrarea oraşului Sîngeorz-Băi!
Dacă ne întoarcem puţin la campania electorală, contracandidatul meu de la vremea respectivă, susţinea că viceprimarul ar trebui să fie ales de către sîngeorzeni şi în acest sens, echipa condusă de domnia sa va ieşi cu 3 propuneri, însă decizia finală va fi doar a sîngeorzenilor pe care îi aștept în ziua investirii la primărie. Astăzi, aceeaşi echipă vehiculează un singur nume, care nu este din partea PSD ci un independent (Dumitru Virgil – Gilu) care pe viitor ar putea face jocurile pentru cei care l-au propus.
Eu am să mă ţin de cuvânt, aşa cum am spus de la începutrul campaniei electorale şi voi veni cu două propuneri pentru funcţia de viceprimar: Petrică Mutu (PNL) şi Radu Cârcu (ALDE). Care dintre aceste variante credeţi că este mai bună pentru Sîngeoz-Băi?! Împreună REUŞIM să luăm cele mai bune decizii!”.

REZULTATE ALEGERI SG. BĂI

Reamintim faptul că Traian Ogâgău, care a obținut un total de 2.640 de voturi, în timp ce principalul său contracandidat, social-democratul Daniel Suciu, a fost preferat de 2.066 de alegători. Cel de-al treilea candidat la funcția de primar, reprezentantul ALDE, Radu Cârcu, a obținut doar 235 de voturi.
Pentru Consiliul Local, PNL a obținut 2.321 de voturi, iar PSD, 1.783 de voturi.

Ciudat este faptul că independentul Virgil Dumitru a obținut 275 de voturi, cu 13 mai multe decât a luat în total ALDE. Astfel, configurația finală a noului Consiliu Local Sângeorz-Băi (17 locuri în total) este următoarea: PNL – 8, PSD – 7, ALDE – 1, Virgil Dumitru – independent.

PNL:
1. Rodica Strugar
2. Petrică Mutu
3. Cătălin Sfrengeu
4. Vasile Nistor
5. Alexandru Dacian Măgurean
6. Marius Voicu
7. Cătălin Bota
8. Lucian Andronesi

PSD:
1. Daniel Suciu
2. Adrian Bosancu
3. Ioan Pantilimon Niculai
4. Maxim Pop
5. Vasile Șteopoaie
6. Ionel Ureche
7. Ioan Jarda

ALDE:
1. Radu Cârcu

Independent:
1. Virgil Dumitru

 

NĂSĂUD : Alianţă PSD cu PNL

Războiul crunt dintre Mircea Romocea şi Dorel Oltean din timpul campaniei electorale, atacurile dure ale omului de afaceri năsăudean la adresa primarului reales, are şi consecinţe mai puţin plăcute pentru ALDE, aliat tradiţional al PSD: Mircea Romocea a anunţat că că va merge pe o alianță cu PNL, cu propunerea ca Dorin Vlașin să devină viceprimar.„Este un tânăr școlit și cu bun-simț, care are experiența a două mandate de consilier local în ultimii 8 ani”, a spus Mircea Romocea.
Aşa cum era de aşteptat, Dorin Vlașin a confirmat faptul că va accepta propunerea lui Romocea: „Până la urmă, trebuie să lăsăm orgoliile deoparte și de acum este necesar să tragem toți la aceeași căruță, pentru binele comunității locale”.

COMPONENŢA NOULUI CONSILIU LOCAL

PSD: Mircea Romocea, urmat de Iacob Tomi (65 de ani – medic veterinar pensionar), Ionela Emilia Bidică (43 ani – profesoară pentru învățământul primar), Mihaela Buhai (35 – asistent medical), Călin Timoce (28 – agent de vânzări), Ionel Pop (51 – administrator firmă, reprezentantul cartierului Liviu Rebreanu), Andrei Cârcu (59 – profesor), Mărioara Secheli (58 – profesor, consilier local în perioada 2004 – 2012) Ioan Boțan (65 – ofițer în rezervă, consilier local în mandatul trecut)

PNL:
1. Dorin Vlașin (27 de ani – administrator firmă, consilier local în ultimele două mandate)
2. Dumitru Mureșan (58 – expert evaluator, primar al Năsăudului în perioada 2000 – 2012)
3. Silviu Rus (28 – manager al Casei de Cultură)
4. Marius Marica (56 – administrator firmă, consilier local în ultimele trei mandate)
5. Florin Rogozan (40 de ani – economist, consilier local în mandatul 2008-2012 și consilier județean în mandatul 2012 – 2016)
6. Marius Bodea (45 – artist plastic)

ALDE:

1. Dorel Oltean (55 ani – administrator de firmă, consilier local în mandatul trecut)
2. Niculai Găitan (57 – administrator firmă, viceprimar al orașului în mandatul trecut)
3. Silviu Fetti (28 ani – administrator firmă)

Exit mobile version