joi, octombrie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  ANALIZA LUI ION CRISTOIU DESPRE PSD

  Must Read

  13 cazuri noi de infectare la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Vezi cum arată situația pe localități

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă: 13 cazuri...

  Romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu a rămas fără inimă: SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana a trecut la cele veșnice

  SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana, personajele principale din romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu  a trecut la...

  Donatorii Centrului de Transfuzii din ultima săptămână sunt rugați să sune la 112 dacă au simptome de infecție cu noul coronavirus

  Anunțul vine în urma închiderii Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița cauzate de infectarea cu noul coronavirus a 14 dintre...

  Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat un scenariu exploziv în privința Partidului Social Democrat, în ultimul editorial publicat pe blogul personal.

  Explicațiile gazetarului vin după ce Victor Ponta a demisionat de la conducerea formațiunii. Astfel, ziaristul se întreabă: Din bătălia dintre Rovana Plumb și Liviu Dragnea va cîștiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptătorul împotriva Corupției, cel care vorbește pe placul Ambasadei Americane?

  În acest context, jurnalistul a lansat trei întrebări cheie care ar putea întări faptul că președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-ar pregăti să preia șefia PSD.

  Vă prezentăm explicațiile integrale ale gazetarului Ion Cristoiu de pe blogul personal:

  Joi, după amiază, a apărut în presa noastră știrea potrivit căreia „Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a criticat dur conducerea partidului social-democrat intr-un interviu acordat Associated Press.”

  Formularea e copiată prostește, fără o minimă verificare, dintr-un text al Agerpress.
  În realitate e un material semnat de Alison Mutler, corespondenta AP la București, publicat sub titlul mai mult decît semnificativ:
  Romania parliament speaker calls for reforms of ruling party.

  Autoarea scrie la un moment dat:
  „In Romania, the system is reminiscent of the `communistoid’ mentality which affects our credibility, Zgonea said in an interview with The Associated Press. We need a change of mentality… that is what the young generation is saying to us.”

  Nu e limpede dacă materialul sintetizează un interviu mai amplu, care urmează să fie publicat ulterior sau prin „an interview with The Associated Press” se înțelege o discuție din care autoarea a făcut acest material.
  Oricum important e faptul că în presa română a explodat materialul cu titlul de mai sus, postat pe site-ul AP joi, 16 iulie 2015 la 11.50.

  Dintr-o precizare de început și o referire a autoarei la acordul propus de Victor Ponta lui Klaus Iohannis miercuri seara la B1Tv, înțelegem că discuția a avut loc joi dimineața, la prima oră, odată ce materialul a fost postat pe site la 11.50.
  Important e și faptul că materialul n-a fost scris și publicat pentru a dezvălui frămîntările din PSD, bătălia pentru putere din PSD după demisia lui Ponta, ci pentru a prezenta, prin intermediul AP, punctul de vedere al lui Valeriu Zgonea din dimineața de joi despre PSD și despre ce trebuie să facă PSD.

  Din discuția cu Valeriu Zgonea, se conturează un lider PSD care se distinge prin însușirea pînă la virgulă a viziunii asupra PSD expuse consecvent în ultimul timp de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA:

  O modernizare profundă a PSD:
  „Președintele Camerei Deputaților a lansat joi o chemare la o profundă modernizare a partidului de guvernămînt, după ce Primul Ministru Victor Ponta a fost acuzat de corupție și i s-a pus sechestru pe o parte din bunuri”.
  Caracterul benefic al acțiunii Binomului SRI-DNA din ultimul timp:
  „Lupta împotriva corupției care s-a intensificat în lunile recente, a sporit încrederea investitorilor”
  E nevoie de un Congres rapid al PSD care să aleagă un nou președinte.
  În final, autoarea ține să precizeze că media de la noi l-a prezentat pe Valeriu Zgonea drept posibil candidat pentru postul de președinte al PSD.

  Întrebări:
  1. Cum de s-a adresat Alison Mutler, repet, românizată deja după atîta ședere la noi tocmai lui Valeriu Zgonea și numai lui Valeriu Zgonea pentru a-i cere părerea despre ce se întîmplă în PSD?
  2. Cum de sunt părerile lui Valeriu Zgonea despre PSD identice cu cele ale Diviziei Presă a Binomului?
  3. Cum de s-a răzgîndit peste noapte Valeriu Zgonea care ieri zicea că n-are timp de vorbe, deoarece e în luna de miere?

  Răspuns la toate aceste întrebări:
  La întîlnirea dintre conducerile Camerelor, Victor Ponta pe de o parte și reprezentanții Ambasadei SUA la București despre modificările la Codul Penal, spre stupoarea colegilor săi de delegație, Valeriu Zgonea a susținut cu înverșunare:
  1. Necesitatea renunțării totale la imunitatea parlamentară.
  2. Orice tentativă de modificare a Codurilor înseamnă o concesie făcută corupției.
  3. Acțiunile Binomului trebuie să continue în forță.

  Colegilor săi de Delegație nu le-a plăcut deloc intervenția lui Valeriu Zgonea.
  Americanilor le-a plăcut de moarte.

  Să fie Liviu Dragnea doar cel care tulbură apele pentru a le putea limpezi Valeriu Zgonea?
  Din bătălia dintre Rovana Plumb și Liviu Dragnea va cîștiga Valeriu Zgonea, Reformatorul, Luptătorul împotriva Corupției, cel care vorbește pe placul Ambasadei Americane?
  Așa s-ar părea după imaginea de Monica Macovei a PSD făcută lui Valeriu Zgonea de AP”, a scris Ion Cristoiu.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  13 cazuri noi de infectare la nivelul județului Bistrița-Năsăud. Vezi cum arată situația pe localități

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă: 13 cazuri...

  Romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu a rămas fără inimă: SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana a trecut la cele veșnice

  SAVETA LAZĂR, fiica lui Ion şi Ana, personajele principale din romanul ”Ion” a lui Liviu Rebreanu  a trecut la cele veșnice.  Mama jurnalistului Ioan...

  Donatorii Centrului de Transfuzii din ultima săptămână sunt rugați să sune la 112 dacă au simptome de infecție cu noul coronavirus

  Anunțul vine în urma închiderii Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița cauzate de infectarea cu noul coronavirus a 14 dintre cei 18 angajați ai instituției. Citește...

  ANALIZA ZILEI: Cine a câștigat și cine a pierdut în PNL?

  Stelian Dolha a fost numele folosit de liberali într-o luptă în care doar ei au crezut, aici vorbim de cucerirea biroului de la etajul al...

  4 clase din Liceul Teoretic RADU PETRESCU din Prundu Bârgăului intră în scenariul roșu. E vorba de clasele a VI-a A, a VI-a C,...

  În cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală. Astfel, în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -