Acasă Politica ANALIZĂ LA RECE: Liderii PNL discută miercuri rezultatele alegerilor din Bistriţa-Năsăud, Hunedoara...

ANALIZĂ LA RECE: Liderii PNL discută miercuri rezultatele alegerilor din Bistriţa-Năsăud, Hunedoara şi Maramureş. Se cere unificarea organizaţiilor judeţene cu un singur preşedinte interimar

0

În următoarele zile vom face analiza rezultatelor alegerilor locale atât la nivel naţional, dar şi la nivel judeţean. Cel care spune acest lucru, Stelian Dolha, a mai precizat faptul că prima şedinţă a  Biroului Permanent Național al PNL va avea loc miercuri, 8 iunie. Liderii liberali din întreaga ţară sunt convocaţi miercuri, 8 iunie, la prima întrunire de după aflarea rezultatelor în urma scrutinului electoral din 5 iunie. Informaţia a fost confirmată chiar de co-preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha.

Ce se poate întîmpla la BPN?

Potrivit unor surse din interiorul PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga sunt deciși să dea un semnal după eşecul în alegeri  și vor decapita două filiale: Maramureș și Bistrița-Năsăud. Aici, vor fi demişi actualii copreședinți și se va impune unificarea filialei. Ulterior, vor fi numiți alți lideri decât cei actuali ai filialei.

Reamintim faptul că rezultatele obţinute la alegerile locale din 5 iunie nu sunt deloc pe placul actualei conduceri a PNL, liberalii reuşind să obţină doar 15 primării în judeţul Bistriţa-Năsăud, un număr de nouă consilieri judeţeni şi cinci  consilieri municipali.

PNL stă pe un butoi cu pulbere?

Surse politice au declarat, recent, pentruPSnews.ro, că, miercuri, principala discuţie în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL se va purta pe tema rezultatelor electorale catastrofale înregistrate de către partid la nivelul Bucureştilor. Ostilităţile vor fi conduse de Teodor „Tase” Atanasiu, omul înlăturat cu puţin timp înaintea alegerilor locale, de către co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, de la şefia filialei Bucureşti.

Sursele PSnews.ro au confirmat faptul că Tase va cere, miercuri, demisia tuturor preşedinţilor de sectoare din Bucureşti şi înlocuirea lor cu oameni pe care acesta îi are deja pregătiţi. Una dintre surprizele majore este Sectorul 5, unde fostul apropiat al lui Teodor Atanasiu, Cristian Olteanu, va fi înlocuit de către Ovidiu Raeţchi, omul care a luat cel mai mare scor dintre candidaţii PNL din Bucureşti. Astfel, Cristi Olteanu este înlocuit în preferinţele lui Tase, mai ales prin prisma ultimei apropieri pe care preşedintele de la Sectorul 5 a arătat-o faţă de actuala conducere. Altă victimă a ofensivei grupării lui Atanasiu va fi direct Mihai Voicu. Amintim că, tot cu puţin timp înainte de alegeri, Mişu Voicu a fost adus în mare grabă de la şefia PNL Dolj la conducerea organizaţiei liberale de la Sectorul 1. Astfel, Voicu a devenit liderul PNL care a înregistrat cea mai slabă performanţă electorală a organizaţiei Sector 1 din istoria recentă a acestei filiale.

Nu în ultimul rând, din informaţiile noastre, schimbarea preşedinţilor la nivelul tuturor filialelor din Bucureşti este cartea pe care Atanasiu intenţionează să o joace, în demersul său de preluare a preşedinţiei PNL Bucureşti, ca urmare a demisiei lui Cătălin Predoiu.

 

Exit mobile version