Acasă ANALIZE-COMENTARII ANALIZĂ: Cele două Glorii

ANALIZĂ: Cele două Glorii

0

    

E vorba de un text scris de Gabi Pîslaru, o voce aparte în peisajul tot mai strâmt al presei sportive. Îl veți găsi de azi înainte în www.propolitica.ro, scriind despre fotbal, handbal și despre orice alt sport. Bine ai venit, Gabi!

Alin Cordoș

Partida contând pentru sferturile de finală ale Cupei EHF, a adus la Bistrița o titrată reprezentantă a handbalului din Danemarca. Poate, vechea denumire FC Midtjylland Håndbold, e mai cunoscută și ne amintește de Final four-ul Ligii Campionilor, de castigarea Cupei Cupelor, a Cupei EHF sau a Cupei Challenge.

 Gloria 2018 incepe jocul cum nu se poate mai bine, astfel in atac nu se risipesc ocaziile și se obține un procentaj bun al reușitelor în atac. Gazdele reușesc cu o defensivă agresivă să împiedice valoroasele jucătoare nordice să își poată desfașura jocul în viteză, punându-le deseori în situația de a greși, astfel mai multe atacuri s-au incheiat cu mingi scăpate înafara terenului sau cu pase greșite. La jumătatea primei reprize bistrițencele ajung să conducă cu 3 goluri diferentă, păstrând această diferență până la finalul reprizei, fiind la un pas să ajungă la o diferență de patru goluri. Gloria a punctat în general prin acțiuni pe centru, cele mai multe goluri fiind marcate de interii Valentina Ardean-Elisei și Nataliia Vasileuskaya.

  Partea secundă aduce schimbări de tactică în echipa oaspete, astfel coordonatorul de joc Helene Fauske, care în prima repriza marcase doar un singur gol, este păstrată doar în fazele de atac. Randamentul norvegiencei se mărește semnificativ, atât la construcția atacurilor, cât și la finalizare, reușind să înscrie de incă 6 ori și să paseze decisiv cu preponderență pentru extrema Emma Friis, desemnată jucătoarea meciului cu 7 goluri inscrise.

Horațiu Pașca sesizează că jocul nu mai e cel din prima parte, apelează  la time-out, face câteva schimbări, dar aceste măsuri nu  reușesc să le împiedice pe fetele de la Herning-Ikast să egaleze la 15-15 după numai 9 minute de la reluarea partidei. Statisticile ne prezintă cifre care reflectă situația din teren, astfel în dreptul echipei oaspete apare o creștere a eficienței aruncărilor de la 43% la 67%, în timp ce Gloria Bistrița își diminuează eficiența. Aruncările de la distanță sunt parabile, de pe extreme se ratează, pivotul Daniela Rațiu nu mai primește mingi utile, singura care mai pune probleme danezelor este Valentina Ardean-Elisei, care prin dribling și schimbări derutante de direcție reușește să creeze pătrunderi periculoase pe semicerc.

Puținele înlocuiri efectuate în echipa gazdă nu aduc nici ele oprirea ofensivei daneze și undeva la jumătatea reprizei secunde, danezele întorc situația ajungând să conducă ele cu 3 goluri diferență (17-20), decalaj care se păstrează până-n final. Hering-Ikast câștiga cu 26-23 devenind favorită la calificarea în semifinalele Cupei EHF.

     După evoluțiile din ultimele partide se poate constata că jocul Gloriei din prima repriză nu e același cu cel din repriza secundă. Istoria se repetă, mereu după pauză apar slăbiciuni în prestația echipei și se pierd jocuri care la pauză păreau la îndemâna jucătoarelor bistrițene. Să fie programul prea aglomerat, să fie oboseala, să fie lipsa de experiență, să fie probleme de lot încât înlocuirile scad nivelul de joc? Sunt intrebări vehiculate printre suporteri, întrebări la care deocamdată nu avem un răspuns clar.

Au marcat:

Ardean-Elisei 9;  Vasileuskaya 4;  Dziyana 3; Paraschiv 3; Costa 2; Dincă 2; Pristăvița 2;  Rațiu 1.

Fauske 7; Friis 7; Skogrand 5; Brandt 2; Egebakken 2; Kristiansen 2; Iversen 2; Jakobsen 2; Jensen 1; Loeseth1.

A arbitrat o brigadă compusă din Michalis Tzaferopoulos și Andreas Bethmann, ambii din Grecia.

Exit mobile version