ANAF A SCOS LA LICITAȚIE BUNURI ALE UNUI ”GREU” DIN CONSTRUCȚII

Must Read

Zi cu triplă semnificație: A Europei, A Victoriei din 1945 și a Independenței din 1878

Imaginile zilei vin de la sărbătoarea dedicată zilei de astăzi: 9 mai, una cu triplă semnificație: Ziua Europei, Ziua...

INSOMAR- Echilibru fragil pe scena politică: PNL a depășit PSD cu un procent iar AUR este peste USR-Plus cu 2 procente.

Cel mai recent sondaj intern, obținut de Realitatea Plus, arată că PNL a redevenit partidul numărul 1 în România, cu...

Trei accidente într-o zi de duminică, două victime și câteva mașini distruse

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier în localitatea Șanț, pe...

După ce a scos la licitație bunuri în valoare de 900.000 de lei pentru a recupera o datorie de la o firmă de casă a Primăriei Bistrița, ANAF a pus tunurile pe altă societate comercială abonată la bani publici. Este vorba despre Imobil Dan, care a rămas fără bunuri în valoare de aproape 90.000 de lei.

 

ANAF-ul nu pare să se joace când vine vorba despre datoriile la stat. În urmă cu o săptămână, Gazeta de Bistrița arăta cum instituția scotea la licitație utilaje și autoturisme în valoare de aproape 900.000 de lei pentru a recupera o serie de datorii pe care PROINSTAL 302G le avea la stat.

Deși încasează sume fabuloase de la stat de ani de zile , PROINSTAL 302G nu pare să se grăbească să-și achite datoriile la stat, motiv pentru care a rămas fără o parte din „flota” de utilaje.

ANAF nu pare să se oprească aici și continuă să recupereze sumele datorate de firme, care, deși își umplu buzunarele din contracte cu statul uită să-și plătească dările la stat.

Pe lista de executați silit a ANAF este și Imobil Dan, căruia îi sunt scoase la licitație două bunuri în valoare de aproape 90.000 de lei. Este vorba despre cofraje metalice Doka 135 metri pătrați și o pompă de tencuit.

Cofrajele metalice sunt scoase la licitație la prețul de 67.200 de lei, în timp ce pentru pompa pentru tencuit prețul de pornire a licitației este 21.112 lei, fără TVA. Prima licitație a avut loc în luna decembrie a acestui an.

finante-bn

Datorii de peste 140.000 de lei la stat

Cum nimeni nu s-a arătat interesat la prima licitație, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud a fost nevoită să organizeze încă o licitație, programată pentru începutul anului viitor. Prețul de la care pornește licitația a scăzut însă, cofrajele și pompa de tencuit putând fi achiziționate cu puțin peste 50.000 de lei, la a doua strigare.

Potrivit site-ului Agenției Naționale de Administrare Fiscală, datoriile la bugetul de stat pe care Imobil Dan le avea la data de 30.09.2016 se ridicau la aproape 140.000 de lei.

Imobil Dan avea obligații restante și la bugetul asigurărilor sociale de stat, care ajungeau și ele la peste 31.000 de lei. Obligațiile restante la asigurarea pentru șomaj ajungeau la 1.564 de lei, iar cele de la bugetul asigurărilor de sănătate trec și ele de 14.000 de lei. În total, firma de casă a Primăriei Bistrița datora statului, la finalul lunii septembrie, peste 185.000 de lei, potrivit ANAF.

Nu este prima dată când Imobil Dan se regăsește pe lista datornicilor la stat. Gazeta de Bistrița scria și în 2013 despre datoriile pe care Imobil Dan le avea la acea dată la stat. Și atunci, datoriile pe care societatea comercială le avea la stat treceau de 100.000 de lei. La o simplă verificare a ANAF constatăm că nu prea a existat an, oricât de mare era profitul societății comerciale, în care să nu fi avut datorii la stat.

La începutul acestui an, ANAF executa silit o altă societate comercială administrată de Dan Bălan, care are același obiect de activitate. Este vorba despre Construct Imobildan SRL.

Atunci, ANAF scotea la licitație bunuri în valoare de peste 100.000 de lei. Bunurile scoase la licitație erau cofraje metalice doka 375 metri pătrați, pentru care se cereau aproape 90.000 de lei și o autoutilitară Toyota din anul 2002, pentru care se cerea 17.000 de lei.

 

ANAF-ul îi execută silit, alții cer falimentul în instanță

Acestea nu sunt singurele datorii și probleme pe care le au cei de la Imobil Dan. Firmele care au de recuperat bani de la Imobil Dan i-au cerut falimentul în instanță.

În 2014, Ambient SA cerea Tribunalului Bistrița-Năsăud să declare falimentul societății comerciale Imobil Dan SRL. Culmea, Imobil Dan a și amenajat și compartimentat magazinul din Bistrița al celor de la Ambient. La câteva zile de la înregistrarea procesului, cei de la Ambient decid să se retragă.

În 2016, istoria pare să se repete. O altă societate comercială cere falimentul celor de la Imobil Dan. Este vorba despre Koko Electro SRL, o firmă din Baia Mare, specializată în lucrări de instalații electrice.

Imobil Dan a fost înființată în anul 2000 și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Societatea Comercială are 15 angajați.

Pentru anul 2015, Imobil Dan raporta o cifră de afaceri de  2,6 milioane de lei, un profit net de doar 6.600 de lei și datorii care se apropiau de 3,5 milioane de lei. Cifra de afaceri a societății comerciale pare să se fi înjumătățit în doar un an. Pentru anul 2014, Imobil Dan raporta o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei, profit de aproape 100.000 de lei și datorii de 3,6 milioane de lei.

Cea mai mare cifră de afaceri a fost raportată de Imobil Dan pentru anul 2008, când aceasta trecea de 10,5 milioane de lei. Profitul ajungea și el la 846.000 de lei.

CITEȘTE MAI MULTE PE:

ANAF a pus tunurile pe firmele de casă ale Primăriei Bistrița? Pe lista executaților silit – Imobil Dan

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Zi cu triplă semnificație: A Europei, A Victoriei din 1945 și a Independenței din 1878

Imaginile zilei vin de la sărbătoarea dedicată zilei de astăzi: 9 mai, una cu triplă semnificație: Ziua Europei, Ziua...

INSOMAR- Echilibru fragil pe scena politică: PNL a depășit PSD cu un procent iar AUR este peste USR-Plus cu 2 procente.

Cel mai recent sondaj intern, obținut de Realitatea Plus, arată că PNL a redevenit partidul numărul 1 în România, cu peste un procent peste PSD....

Trei accidente într-o zi de duminică, două victime și câteva mașini distruse

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier în localitatea Șanț, pe Drumul Național 17D. Din primele...

9 MAI- Ziua Independenței: Mai mulți năsăudeni au participat activ la Războiul Oriental 1877-1878

Câștigarea Independenței a creat entuziasm și în rândurile românilor de peste Carpați și în județul nostru. Astfel, locuitori din județ au participat activ la...

Pr. Ioan Aurel Rus: Duminica a II-a după Înviere, a Tomii

„În ziua cea dintâi a săptămânii, fiind seară și ușile fiind încuiate, acolo unde erau adunați ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus și...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -