vineri, august 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  ANAF A SCOS LA LICITAȚIE BUNURI ALE UNUI ”GREU” DIN CONSTRUCȚII

  Must Read

  Candidatură surpriză la ȘANȚ: Fiul primarului Ioan Szabo, David, desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Fiul primarului Ioan Szabo, David, 25 de ani, a fost desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud. Informația...

  UDMR a trecut de partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Liderii Alianței pentru Bistrița-Năsăud au anunțat în această seară semnarea unui protocol de colaborare...

  După ce a scos la licitație bunuri în valoare de 900.000 de lei pentru a recupera o datorie de la o firmă de casă a Primăriei Bistrița, ANAF a pus tunurile pe altă societate comercială abonată la bani publici. Este vorba despre Imobil Dan, care a rămas fără bunuri în valoare de aproape 90.000 de lei.

   

  ANAF-ul nu pare să se joace când vine vorba despre datoriile la stat. În urmă cu o săptămână, Gazeta de Bistrița arăta cum instituția scotea la licitație utilaje și autoturisme în valoare de aproape 900.000 de lei pentru a recupera o serie de datorii pe care PROINSTAL 302G le avea la stat.

  Deși încasează sume fabuloase de la stat de ani de zile , PROINSTAL 302G nu pare să se grăbească să-și achite datoriile la stat, motiv pentru care a rămas fără o parte din „flota” de utilaje.

  ANAF nu pare să se oprească aici și continuă să recupereze sumele datorate de firme, care, deși își umplu buzunarele din contracte cu statul uită să-și plătească dările la stat.

  Pe lista de executați silit a ANAF este și Imobil Dan, căruia îi sunt scoase la licitație două bunuri în valoare de aproape 90.000 de lei. Este vorba despre cofraje metalice Doka 135 metri pătrați și o pompă de tencuit.

  Cofrajele metalice sunt scoase la licitație la prețul de 67.200 de lei, în timp ce pentru pompa pentru tencuit prețul de pornire a licitației este 21.112 lei, fără TVA. Prima licitație a avut loc în luna decembrie a acestui an.

  finante-bn

  Datorii de peste 140.000 de lei la stat

  Cum nimeni nu s-a arătat interesat la prima licitație, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud a fost nevoită să organizeze încă o licitație, programată pentru începutul anului viitor. Prețul de la care pornește licitația a scăzut însă, cofrajele și pompa de tencuit putând fi achiziționate cu puțin peste 50.000 de lei, la a doua strigare.

  Potrivit site-ului Agenției Naționale de Administrare Fiscală, datoriile la bugetul de stat pe care Imobil Dan le avea la data de 30.09.2016 se ridicau la aproape 140.000 de lei.

  Imobil Dan avea obligații restante și la bugetul asigurărilor sociale de stat, care ajungeau și ele la peste 31.000 de lei. Obligațiile restante la asigurarea pentru șomaj ajungeau la 1.564 de lei, iar cele de la bugetul asigurărilor de sănătate trec și ele de 14.000 de lei. În total, firma de casă a Primăriei Bistrița datora statului, la finalul lunii septembrie, peste 185.000 de lei, potrivit ANAF.

  Nu este prima dată când Imobil Dan se regăsește pe lista datornicilor la stat. Gazeta de Bistrița scria și în 2013 despre datoriile pe care Imobil Dan le avea la acea dată la stat. Și atunci, datoriile pe care societatea comercială le avea la stat treceau de 100.000 de lei. La o simplă verificare a ANAF constatăm că nu prea a existat an, oricât de mare era profitul societății comerciale, în care să nu fi avut datorii la stat.

  La începutul acestui an, ANAF executa silit o altă societate comercială administrată de Dan Bălan, care are același obiect de activitate. Este vorba despre Construct Imobildan SRL.

  Atunci, ANAF scotea la licitație bunuri în valoare de peste 100.000 de lei. Bunurile scoase la licitație erau cofraje metalice doka 375 metri pătrați, pentru care se cereau aproape 90.000 de lei și o autoutilitară Toyota din anul 2002, pentru care se cerea 17.000 de lei.

   

  ANAF-ul îi execută silit, alții cer falimentul în instanță

  Acestea nu sunt singurele datorii și probleme pe care le au cei de la Imobil Dan. Firmele care au de recuperat bani de la Imobil Dan i-au cerut falimentul în instanță.

  În 2014, Ambient SA cerea Tribunalului Bistrița-Năsăud să declare falimentul societății comerciale Imobil Dan SRL. Culmea, Imobil Dan a și amenajat și compartimentat magazinul din Bistrița al celor de la Ambient. La câteva zile de la înregistrarea procesului, cei de la Ambient decid să se retragă.

  În 2016, istoria pare să se repete. O altă societate comercială cere falimentul celor de la Imobil Dan. Este vorba despre Koko Electro SRL, o firmă din Baia Mare, specializată în lucrări de instalații electrice.

  Imobil Dan a fost înființată în anul 2000 și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Societatea Comercială are 15 angajați.

  Pentru anul 2015, Imobil Dan raporta o cifră de afaceri de  2,6 milioane de lei, un profit net de doar 6.600 de lei și datorii care se apropiau de 3,5 milioane de lei. Cifra de afaceri a societății comerciale pare să se fi înjumătățit în doar un an. Pentru anul 2014, Imobil Dan raporta o cifră de afaceri de peste 5 milioane de lei, profit de aproape 100.000 de lei și datorii de 3,6 milioane de lei.

  Cea mai mare cifră de afaceri a fost raportată de Imobil Dan pentru anul 2008, când aceasta trecea de 10,5 milioane de lei. Profitul ajungea și el la 846.000 de lei.

  CITEȘTE MAI MULTE PE:

  ANAF a pus tunurile pe firmele de casă ale Primăriei Bistrița? Pe lista executaților silit – Imobil Dan

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Candidatură surpriză la ȘANȚ: Fiul primarului Ioan Szabo, David, desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Fiul primarului Ioan Szabo, David, 25 de ani, a fost desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud. Informația...

  UDMR a trecut de partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Liderii Alianței pentru Bistrița-Năsăud au anunțat în această seară semnarea unui protocol de colaborare la toate nivelurile politice și...

  Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie de vineri, 7 august, pe întreg județul Bistrița-Năsăud în spațiile publice aglomerate

  Purtarea măştii de protecţie devine de vineri, 7 august, obligatorie pe toată raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în spaţiile publice aglomerate. Decizia...

  Stelian Dolha și-a anunțat oficial plecarea din funcția de prefect al județului Bistrița-Năsăud: ” A fost o perioadă foarte grea în care, ca...

  Candidatul Alianței PNL-USR-Plus la funcția de președinte al Consiliului Județean, Stelian Dolha, a anunțat în această dimineață că...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -