Acasă Politica Politica Locala Amintiri despre Corneliu Vadim Tudor de la Ioan Aurel Rus, fost lider...

Amintiri despre Corneliu Vadim Tudor de la Ioan Aurel Rus, fost lider al PRM Bistriţa-Năsăud

0

Moartea lui Vadim Tudor a reîmpărţit clasa politică dar şi societatea românească, unii considerând că se încheie un episod al urii şi invectivelor, alţii că, totuşi, dincolo de firea colerică a celui supranumit Tribunul, stau o serie de calităţi, CVT fiind şi un mare om de cultură.

Unul din apropiaţii fostului preşedinte al Partidului România Mare este şi el un fost politician, senator şi deputat al PRM Bistriţa-Năsăud, acum revenit la preoţie: Ioan Aurel Rus.
A fost un om credincios!
„ Vadim Tudor a fost un creştin ortodox practicant. Pot să spun acest lucru pentru că l-am văzut la Mănăstirea Nicula cum a stat o oră şi jumătate în genunchi, rugându-se , viu, cu sinceritate. Să ştiţi că doar cei care practică rugăciunea în genunchi pot să rămână atât de mult în genunchi, nimeni altcineva, pentru că nu e simplă deloc această poziţie. L-am cunoscut bine. A fost un om profund, un creştin mereu apropiat de Biserica noastră”, îşi aminteşte părintele Rus.
„Din păcate se enerva foarte repede, iar asta i-a afectat sănătatea. Se enerva, dar se calma, după care, dacă jignirile aduse unei persoane erau prea mari, îşi cerea scuze. Să ştiţi că făcea un lucru extraordinar: se ruga pentru sănătatea celor pe care îi jignea”, spune Rus.
„ Despre politică nu mai vorbesc demult, dar mai pot să vă spun că moartea lui CV Tudor este o mare pierdere pentru cultura românească, indiferent de ce spun alţii. Eu i-am înţeles de foarte multe ori accesele sale de furie şi, chiar îmi pare rău că nu mai pot să explic din punct de vedere politic care erau sursele acestor ieşiri necontrolate, dar, e mai bine aşa”, ne-a mai precizat fostul preşedinte al PRM Bistriţa-Năsăud.
„ Fiecare e liber să spună ceea ce consideră că e bine de spus, eu doar vă reamintesc un aforism al lui Corneliu Vadim Tudor, un mare iubitor de animale: CINE NU IUBEŞTE ANIMALELE, NU IUBEŞTE NICI OAMENII”.

Exit mobile version