Acasă EVENIMENT AMBASADORUL CHINEI VINE MÂINE LA BISTRIŢA

AMBASADORUL CHINEI VINE MÂINE LA BISTRIŢA

0

Asociaţia Română de Prietenie cu R. P. Chineză, Filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud, organizează vineri, 09.06.2017, sub înaltul patronaj al Ambasadei R.P. Chineze la Bucureşti, vernisajul expoziţiei „CHINA STORY 2016”.

Acțiunea are loc în cadrul proiectului „Târgul Bistriţei – trecut şi viitor pe drumul mătăsii”, finanţat de Consiliul Local al Municipiului Bistriţa în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, pe anul 2017.

Cu această ocazie, va fi prezent la Bistriţa, E.S. domnul Xu Feihong, Ambasadorul R.P. Chineze în România, însoţit de soţia sa şi de un consilier al Ambasadei.
E.S. domnul Ambasador Xu Feihong, va avea, de asemenea, se va întâlni cu factorii de decizie din judeţ, cu reprezentanţi ai mediului local de afaceri și va vizita clasa Confucius din cadrul Colegiului Național Andrei Mureșanu.

În cei șapte ani de la inființare, Asociaţia Română de Prietenie cu R. P. Chineză, Filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud a implementat cu succes mai multe proiecte culturale, educaționale și de afaceri:
“Săptămâna Culturii Chineze la Bistrița”, “Turistul Chinez-o șansă de relansare a turismului în Județul Bistrița-Năsăud”, “Literatura chineză – punte de legătură în dialogul intercultural chino-român”, “Artă şi măiestrie în China” și a contribuit la înființarea la Bistrița, în cadrul Colegiului Național “Andrei Mureșanu” a Clasei Confucius” printr-un parteneriat între Institutul Confucius, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Consiliul Local al Municipiului Bistriţa și Asociaţia Română de Prietenie cu R. P. Chineză, Filiala Judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Programul vizitei în municipiul Bistrița a E.S. domnul Xu Feihong, Ambasadorul R.P. Chineze în România este urmatorul:
Vineri, 09.06.2017
Ora 17.00 – discuţie cu oficialităţile oraşului şi judeţului la Primăria Municipiului Bistriţa
Ora 17.30 – discuţie cu oamenii de afaceri din judeţ la Primăria Municipiului Bistriţa
Ora 18.10 – vizită la clasa Confucius din cadrul Colegiului Național Andrei Mureșanu.
Ora 18.30 – vernisajul Expoziţiei de fotografie CHINA STORY 2016 la Palatul Culturii din Municipiul Bistriţa

Exit mobile version