ALINA GORGHIU LE-A SCRIS LIBERALILOR DIN BISTRIŢA-NĂSĂUD: Puţintică răbdare

Must Read

Numirea lui Adrian Crișan contravine politicii Federației Mondiale Antidoping. Vezi cine spune acest lucru?

PNL gafează monumental și uită de legislație când e vorba de împărțit funcții! Ceea ce ar fi trebuit să fie...

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: O bărbat a fost împușcat accidental în coapsă. El a ajuns la UPU SMURD Bistrița

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a...

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a ales o cale inedită să comunice cu liberalii din teritoriu. Ea le-a scris membrilor PNL, inclusiv celor din Bistriţa-Năsăud, încercând să-i convingă că varianta Guvernului Cioloş este una mai bună decât un PNL la Palatul Victoria.

 

 

Colegi liberali,

România are un nou guvern, un guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Guvernul Ponta s-a prăbușit sub greutatea propriilor greșeli și sub presiunea oamenilor revoltați în urma tragediei de la Clubul Colectiv. Cetățenii au dat un semnal clar că vor în România o administrație mai competentă, mai corectă și mai eficientă.

Plecarea guvernului Ponta a fost un lucru bun. S-a încheiat o guvernare care a condus România în stil electoral, tăind fondurile pentru investițiile în infrastructură, neglijând educația și sănătatea și favorizând măsuri pe termen scurt cu riscul dezechilibrelor economice. În plus, PSD a pierdut capacitatea de a mitui și de a șantaja aleșii locali, iar acest lucru e un câștig și pentru România, și pentru PNL. În același timp, trebuie să spunem clar că fostul guvern a plantat câteva bombe cu ceas în economie; vedem problemele legate de furnizarea căldurii din București, vedem situația falimentară în care se află companiile din zona energiei. Viitorul guvern trebuie să abordeze ceea ce a stricat sau a amânat guvernul Ponta, iar oamenii trebuie să înțeleagă că problemele nu au apărut din senin.

Stimați colegi, guvernul tehnocrat va avea susținerea Partidului Național Liberal. E o variantă categoric mai bună pentru România decât precedentul guvern. Nu știm în ce măsură va susține PSD acest guvern, dar noi, liberalii, trebuie să o facem și o vom face. Acest lucru nu va exclude monitorizarea atentă a deciziilor guvernului și semnalarea lucrurilor pe care le vom considera importante.

Guvernul tehnocrat este însă un guvern de tranziție, nu o soluție permanentă. Soluția trebuie să vină tot de la partide, în urma alegerilor. Dar trebuie să înțelegem exact că oamenii nu mai vor doar o schimbare de partide, ci și o schimbare în partide.

PNL este acum mai aproape de guvernare decât înainte, dar nu poate ajunge să guverneze România decât pe baza votului popular. Trebuie să primim încrederea oamenilor pentru a guverna, iar pentru asta trebuie să luăm decizii care să convingă. Partidul Național Liberal are obligația să arate că știe să continue reformele interne și că are o agendă clară pentru reformarea societății. Trebuie să ne însușim reformele cerute de oameni în stradă; știm cu toții că există așteptări dinspre noi, nu dinspre PSD.

Mă aștept însă că PSD să privească venirea noului guvern drept sinonimă cu o intrare în opoziție. Această optică se poate manifesta prin demagogie la nivel parlamentar, demagogie care va trebui combătută. Nu putem lăsa PSD să facă agenda parlamentară și să utilizeze majoritatea parlamentară de până acum pentru a controla Parlamentul. PSD trebuie trimis în opoziție în Parlament, altfel nu va trece mult timp și se vor vedea încercări directe sau indirecte de a sabota guvernul. Nu e de-ajuns să oferim guvernului susținere minoritară din Parlament, ci trebuie să creăm o majoritate pro-guvernamentală în jurul PNL în ambele Camere.

Susținem, deci, noul guvern și rămânem adversarii politici ai PSD. Vom continua, de aceea, să cerem public depesedizarea administrației publice, iar același lucru trebuie să facă în mod apăsat și organizațiile județene PNL. Nu putem avea o administrație ca un tort cu glazură tehnocrată, dar cu ingrediente pesediste.

În același timp, vă solicit tuturor să înțelegeți că operăm într-un context de incertitudine, neobișnuit. Acum delimitarea între putere și opoziție nu mai e așa de netă și vă recomand de aceea prudență și atenție. În raport cu PSD, vor conta în mod egal fermitatea și inteligența.

Stimați colegi liberali, luni s-a împlinit 1 an de la victoria liberalilor în alegerile prezidențiale, de la alegerea domnului Klaus Iohannis în funcția de președinte al României. Românii au dat un mesaj clar pentru înnoire și reformă, sub semnul căruia stă și va sta activitatea noastră politică. La 1 an de la câștigarea alegerilor, parteneriatul cu președintele Iohannis rămâne fundamental pentru partid. Avem acum șansa să lucrăm mai bine cu președintele României, creând un triunghi al colaborării PNL – Guvern tehnocrat – Președinte. Vom duce această colaborare la un nivel superior după alegerile parlamentare, când vom putea asigura o colaborare PNL – Guvern liberal – Președinte.

Stimați colegi, urmează o perioadă foarte importantă pentru partidul nostru. Trebuie, de aceea, să fim uniți, să fim responsabili și să înțelegem ce ne cer românii. Am încredere în dumneavoastră, am încredere în PNL și știu că împreună putem schimba în bine România.

Alături de dumneavoastră,

Alina Gorghiu

Co-președinte al Partidului Național Liberal

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Numirea lui Adrian Crișan contravine politicii Federației Mondiale Antidoping. Vezi cine spune acest lucru?

PNL gafează monumental și uită de legislație când e vorba de împărțit funcții! Ceea ce ar fi trebuit să fie...

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: O bărbat a fost împușcat accidental în coapsă. El a ajuns la UPU SMURD Bistrița

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce unul din participanți ar fi...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop...

Deputatul Bogdan Ivan: De ce Guvernul nu acordă stimulente medicilor de familie aflați în prima linie în bătălia anti Covid 19?

Deputatul Bogdan Ivan l-a criticat pe prefectul Stelian Dolha în ceea ce privește sporul pe care Guvernul l-a acordat funcționarilor Instituției Prefectului încă din...

COVID 19: Doar 33 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1928 de persoane

Un număr de 33 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 16 ianuarie, de la...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -