Acasă Administratie ALIN SESERMAN: CHELTUIM PREA MULT PE PASAJE

ALIN SESERMAN: CHELTUIM PREA MULT PE PASAJE

0

În Bistriţa europeană coteţele, anexele şi improvizaţiile de diverse feluri împânzesc centrul istoric. Zona care ar trebui să fie cea mai aerisită e un focar de infecţie de ani şi ani de zile. În 2007 când am propus desfiinţarea garajelor am început având doar susţinerea consilierului Ilyes Istvan. Pas cu pas am reuşit în cadrul comisiei o majoritate şi am scăpat de majoritatea din ele. Din nefericire şi acum am mai văzut prin toate zonele câte unul sau chiar mai multe, unele chiar în zone centrale. Ştiţi care e ridicolul situaţiei?

Că aceste construcţii sunt declarate ilegale şi nimeni nu plăteşte nici un impozit pe ele. În toţi aceşti ani poate o bună parte din locatari şi-ar fi făcut curat în curte, dar dacă bani nu au de plătit, primarul îi lasă în pace să nu piardă cumva vreun vot, astea sunt rezultatele. Eu văd o revitalizare a întregului centru istoric.

Nu cred că se poate aborda pe bucăţi. Adică noi cheltuim milioane de euro pe pasaje( şi astea au fost abordate neprofesionist; punem pavaj, iar pereţii rămân mizerabili), iar sutele de coteţe rămân acolo, cablurile atârnă peste faţade iar când plouă se scurge toată mizeria pe pereţi. Nu mai punem la socoteală că deja coşurile fum, care ar putea fi refăcute pentru a menţine un aspect adecvat, se prăbuşesc unul câte unul, iar porţile de lemn şi acele târnaţe din lemn care au farmecul lor sunt băgate pe foc în loc să fie conservate. Şi ca să fie complet tabloul, mascotele oraşului fac vechime în continuare, ca parte a decorului.

Poate fac parte din strategia de atragere a turiştilor şi nu ştiu eu. Am făcut blocuri unde am cazat sute de chiriaşi din centru istoric. Ştie cineva ce s-a întâmplat cu spaţiile respective? Nu. Ovidiu Creţu evită răspunsul de fiecare data. Miercuri îl întreb din nou, cer lista şi ori le modernizăm, ori le vindem, altfel devin locuri de pelerinaj ca şi punctele termice.

Exit mobile version