vineri, august 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Alianţa 2020 USR PLUS merge mai departe! Dan Barna – candidat la Preşedinţie, Dacian Cioloş – propus pentru funcţia de premier

  Must Read

  Prima zi pentru depunerea listelor de partid: Atribuțiile Instituției Prefectului în perioada electorală

  Numerotarea circumscripțiilor electorale din județ se face de către prefect, prin ordin. Numerotarea se face începând...

  Candidatură surpriză la ȘANȚ: Fiul primarului Ioan Szabo, David, desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Fiul primarului Ioan Szabo, David, 25 de ani, a fost desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud. Informația...

  Echipele de negociere ale USR şi PLUS au ajuns la un acord de principiu în ceea ce priveşte colaborarea celor două formaţiuni în perspectiva următoarelor trei scrutine, acord de principiu care va fi supus validării conducerilor USR şi PLUS.

  Acordul presupune, printre altele, criterii comune de integritate, transformarea Alianţei 2020 USR PLUS într-o alianţă politică şi candidaţi comuni în alegeri. Pentru alegerile prezidenţiale, Alianţa 2020 USR PLUS va propune românilor tandemul: Dan Barna – candidat la Preşedinţie, Dacian Cioloş – propunere pentru funcţia de premier.

  „Alianţa 2020 USR PLUS merge mai departe. În februarie, am făcut această alianţă ca un pariu cu România, că două partide venind de la firul ierbii, din societatea civilă în cea mai mare parte, au capacitatea să devină actori relevanţi şi reprezentantivi pentru România şi pentru electoratul din România. Rezultatul a fost cel pe care îl cunoaştem cu toţii, a fost un rezultat care a confirmat acest pariu cu România şi, imediat după 26 mai, am început aceste discuţii pentru a merge mai departe, am început aceste negocieri, şi pasul următor este această alianţă politică pe care o vom propune celor două partide în zilele următoare”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

  Conferință comună Dan Barna și Dacian Cioloș

  Alianța 2020 USR PLUS merge mai departe! Dan Barna – candidat la Președinție, Dacian Cioloș – propus pentru funcția de premier.Echipele de negociere ale USR și PLUS au ajuns la un acord de principiu în ceea ce privește colaborarea celor două formațiuni în perspectiva următoarelor trei scrutine, acord de principiu care va fi supus validării conducerilor USR și PLUS.Detalii despre conținutul acordului de principiu au fost oferite, în conferință de presă, de președinții USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

  Publicată de Uniunea Salvați România – USR pe Duminică, 21 iulie 2019

   

  O decizie în cadrul organelor statutare ale USR şi PLUS va fi luată până pe 3 august.

  „Foarte important, avem criterii comune de integritate. Alianţa 2020 USR PLUS merge mai departe cu acest mesaj foarte important la care a rezonat peste un milion de cetăţeni: integritatea, competenţa, onestitatea sunt valori care trebuie readuse în clasa politică. Aceste criterii sunt incluse în propunerea pe care o vom face colegilor noştri”, a mai spus preşedintele USR, Dan Barna.

  Obiectivul imediat al Alianţei 2020 USR PLUS este câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar apoi, în 2020, guvernarea României, astfel încât românii să aibă opţiunea unei forţe politice coerente, consistente şi credibile.

  „Românii aşteaptă ca lucrurile să se schimbe, în mod fundamental, structural, nu doar peticeli pe ici, pe colo. Ceea ce se întâmplă deja şi se va întâmpla în lunile următoare vor dovedi românilor că mobilizarea pe care au arătat-o la alegerile europarlamentare şi mai ales ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile produc schimbări profunde în politica din România”, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

  „Avem şanse foarte mari ca, pentru prima dată din 1990 încoace, să avem în turul doi al alegerilor prezidenţiale candidaţi care provin din forţe democratice. Pentru că PSD-ul, din păcate, nu-l putem considera o forţă democratică, acolo e o forţă de clan, unde grupuri de interese acţionează în comun şi i-au luat ostatici pe români, menţinând zone de sărăcie în ţară şi canalizând bani de la bugetul de stat în interese personale şi de grup. Lucrurile acestea trebuie să se termine. Avem toate şansele în perioada următoare să dăm o altă direcţie politicii României şi României în general. Aceste alegeri prezidenţiale sunt o etapă dintr-un proces care se va finaliza cu alegerile parlamentare. Obiectivul nostru este să obţinem o majoritate în Parlament pentru a putea modifica şi Constituţia, pentru a putea clarifica şi rolul şi funcţia preşedintelui, dar şi pentru a putea pune în practică programul electoral”, a mai declarat preşedintele PLUS Dacian Cioloş.

  Liderul PLUS mai consideră că „Dan Barna este un om care reprezintă suflul nou în politică”, iar Alianţa 2020 USR PLUS transmite românilor mesajul „avem şi oameni noi, dar avem şi oameni cu experienţă, capabili să guverneze România”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Prima zi pentru depunerea listelor de partid: Atribuțiile Instituției Prefectului în perioada electorală

  Numerotarea circumscripțiilor electorale din județ se face de către prefect, prin ordin. Numerotarea se face începând cu municipiul reședință de județ...

  Candidatură surpriză la ȘANȚ: Fiul primarului Ioan Szabo, David, desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Fiul primarului Ioan Szabo, David, 25 de ani, a fost desemnat candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud. Informația a fost confirmată în această...

  UDMR a trecut de partea Alianței pentru Bistrița-Năsăud

  Liderii Alianței pentru Bistrița-Năsăud au anunțat în această seară semnarea unui protocol de colaborare la toate nivelurile politice și...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -