Acasă EVENIMENT ALERTĂ- Probleme la SJU BISTRIȚA: 10 cadre medicale au fost declarate ...

ALERTĂ- Probleme la SJU BISTRIȚA: 10 cadre medicale au fost declarate infectate cu Sars-Cov 2. Sunt afectate secțiile de cardiologie, neurologie, oftalmologie și transfuzii sanguine

0

Situație tensionată din punct de vedere epidemiologic la Spitalul Județean de Urgență, numai puțin de 10 cadre medicale au fost declarate ca pozitive. Potrivit managerului SJU ”Bistrița” , Gabriel Lazany, e vorba de cazuri apărute pe  secțiile  de la etajul 3: cardiologie, neurologie,  oftalmologie și transfuzii sanguine.

În acest moment, pe secțiile unde au fost declarate cadrele medicale pozitive sunt internate 50 de persoane: 25 în cardiologie, 23 în neurologie și 2 la oftalmologie. Contextual, Gabriel Lazany a anunțat suspendarea din funcție a medicului șef și asistentei șefe de la neurologie: ” Din primele date ale anchetei, există certitudini că, persoanele infectate nu au respectat normele de distanțare fizică, luând masa împreună fără nicio măsură de protecție”, a explicat Lazany.

Legat de testarea pacienților internați pe cele trei secții, 50 la număr, aceștia vor fi testați în cursul zilei de astăzi.

Exit mobile version