Acasă Politica ALDE și Pro România nu s-au întâlnit încă la nivel de președinți...

ALDE și Pro România nu s-au întâlnit încă la nivel de președinți în Bistrița-Năsăud.

0

Deși, precampania electorală pentru alegerile prezidențiale este începută de cel puțin două săptămâni, iar Alianța dintre ALDE și Pro România este parafată încă din august la nivel național, liderii celor două formațiuni politice nu s-au întâlnit în Bistrița-Năsăud. De altfel, între președintele interimar al ALDE, Ioan Monița și cel al Pro România, Grigore Timoce nu a avut loc nici măcar o simplă convorbire telefonică.

Faptul este confirmat chiar de Ioan Monița: „La nivel de judeţ, nu ne-am întâlnit, ca să fie foarte clar. Dacă mă întrebaţi cu cine să mă întâlnesc de la Pro România, mai că nu ştiu în Bistriţa”, a spus astăzi Monița în cadrul unei conferinţe de presă. El a precizat că îl știe pe tatăl președintelui Pro România, Grigore Timoce, care este originar din comuna Romuli, unde Moniţa este în prezent primar.

Ioan Monița a explicat situația în felul următor: „Să nu facem confuzii: noi avem o alianţă electorală cu Pro România, nici nu ştiu dacă este o alianţă electorală, hai să spunem o susţinere reciprocă pentru domnul Diaconu ca preşedinte, adică, domnule, îl susţinem pe omul ăsta. Noi nu avem alte… să nu înţelegeţi, Doamne fereşte, că… La un moment dat erau şi discuţii, dacă vreţi acum dau din casă: bine, domnule, şi dacă îl scoatem pe Diaconu preşedinte, Pro România o să spună că l-au făcut ei. Hai, domnule, acolo e de lucru, să dea Dumnezeu să ne certăm de la lucrul ăsta. (…) Să nu vă imaginaţi că, în primăvară, gata, suntem legaţi de Pro România. Până acolo e multă muncă”, a reacţionat Moniţa.

Cu toate acestea, trebuie spus faptul că, totuși o întâlnire la nivel de lideri a avut loc. E vorba de secretarul general al Pro România, Filip Moisil și președintele ALDE Bistrița, Gelu Muthi. Cei doi au discutat strict o problem tehnică: amplasarea cortului în vederea strângerii de semnături pentru MIrcea Diaconu, candidatul la prezidențiale susținut de Alianța dintre ALDE și Pro România.

 

Precizăm că  ALDE Bistriţa-Năsăud  a adunat  pentru Mircea Diaconu peste  5.560 de semnături de susţinere.

 

 

Exit mobile version