Acasă Politica ALDE BN A DAT OCHII CU PRESA: pe liste separate la...

ALDE BN A DAT OCHII CU PRESA: pe liste separate la alegerile locale

0

Liderii ALDE Bistriţa-Năsăud s-au întâlnit astăzi pentru prima dată cu presa în acest an. Potrivit preşedintelui interimar Dorin Popescu, ALDE va merge singură la alegerile locale şi va depune liste în toate cele 62 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Bistriţa-Năsăud. Vom avea candidaţi la funcţia de primar în toate comunele, inclusiv în cele trei oraşe dar şi în municipiul Bistriţa, a confirmat Popescu.

Liderii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Bistriţa-Năsăud au ieşit astăzi în public pentru prima dată de la înfiinţarea acestei alianţe politice. În faţa presei, au vorbit, pe rând, cei doi co-preşedinţi, Dorin Popescu, respectiv Constantin Braşoveanu dar şi prim-vicepreşedinţii Sorin Mareş şi primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa.
Potrivit celor spuse de preşedintele interimar Dorin Popescu, alianţa pe care o reprezintă la nivel de judeţ va merge singură la alegerile locale din 2016. Popescu a mai precizat că ALDE Bistriţa-Năsăud este al doilea partid din judeţ ca număr de primari, numai puţin de 12 edili fiind înscrişi în această structură politică.

„La ora actuală, avem 12 primari. Suntem, clar, poziţionaţi pe locul doi, după numărul de primari. Normal că vom merge pe liste separate, pentru că suntem, fără niun fel de lipsă de modestie, continuatorii liberalismului în judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru că cine a preluat numele PNL nu mai are nicio legătură cu liberalismul. Dânşii au aderat la altă doctrină, la PPE care este creştin-democrat. Noi am rămas în ALDE, la nivel european suntem singurul partid care a primit aprobarea să folosească această denumire, pentru a identifica foarte clar curentul liberal. (…) Avem o colaborare punctuală cu PSD, până la alegerile viitoare”, a spus Dorin Popescu.

La ora actuală, ALDE Bistriţa-Năsăud are organizaţii în 35 de comune din judeţ, inclusiv în municipiul Bistriţa, unde preşedintele organizaţiei este consilierul municipal Gelu Muti.

Exit mobile version