Acasă Politica ALDE A INTRAT ÎN OPOZIŢIE. Ce se întâmplă la nivel de BN?

ALDE A INTRAT ÎN OPOZIŢIE. Ce se întâmplă la nivel de BN?

0

Azi, membrii Biroului Politic ‪#‎ALDE‬ au decis în unanimitate să nu susțină actuala formulă de guvernare și să treacă în ‪#‎opoziție‬.

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, ALDE are un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, Dorin Popescu, pe Constantin Braşoveanu, director la Îmbunătăţiri Funciare sau pe Ani Bob,  director AJPIS Bistriţa-Năsăud. De asemenea, un număr de 11 foşti primari PNL s-au înscris în această Alianţă.

A fost o opinie împărtășită de către toți membrii Biroului Politic al ALDE „de a vota împotriva deciziei care practic instalează un nou regim politic în România, un regim politic nedemocratic, neconstituţional, bazat pe o formulă care este făcută în aşa fel încât să exludă actorii instituţionali şi constituţionali, partidele politice, de la decizia actului de guvernare. Democraţia reprezentativă se bazează pe votul pe care cetăţenii îl dau partidelor politice, vot care înseamnă un mandat de reprezentare, o obligaţie de asumare a reprezentării şi asumare a responsabilităţii din partea partidelor politice pentru cetăţenii care le-au încredinţat votul, iar această formulă care mâine va fi prezentată în ‪#‎Parlament‬ exclude de fapt acest mod de democraţie care a funcţionat şi care funcţionează în toată lumea civilizată, ‪#‎democraţia‬ reprezentativă.

Pentru acest motiv, împreună cu colegii, am hotărât să votăm împotrivă.

Nu pot să mă abţin să nu remarc că asistăm la o nouă majoritate sui generis alcătuită de ‪#‎PNL‬ cu ‪#‎PSD‬ şi cu ‪#‎UNPR‬, de susţinere a acestei formule nedemocratice!”, a declarat luni copreședintele ALDE Călin Popescu – Tăriceanu.

Exit mobile version