luni, iunie 1, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  ALARMĂ ÎN BN : Peste 550 de accidente rutiere cu 36 de morți în 2017

  Must Read

  Anul trecut, în județul nostru, s-au înregistrat un număr total de 554 de accidente rutiere, identic cu anul 2016, din care a rezultat rănirea a 735 de persoane și decesul a 36 de persoane.

  „În ceea ce privește siguranța rutieră în județul nostru, principalele cauze generatoare de accidente rutiere rămân viteza neadaptată la condițiile de drum și traversarea neregulamentară. Cu toate acestea, accidentele mortale din ultima perioadă, au relevat incidența a încă doi factori generatori și anume nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și neacordarea de prioritate  pietonilor. Ca și cauze concurente, trebuie menționate alcoolul, neasigurarea cu centură de siguranță și lipsa unor măsuri de protecție minime, cum ar fi casca de protecție”, a precizat comisarul șef de poliţie Mihai Ovidiu Lupşa, împuternicit Inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, în cadrul unei conferinţe de presă.

  Potrivit acestuia, în dinamica accidentelor trebuie să ținem cont de creșterea constantă a volumului de trafic pe DN17 la care se adaugă numărul mare de autovehicule care tranzitează județul Bistrița-Năsăud pe DN 17 care face legătura  dintre Republica Moldova și țările din Europa Centrală și de Vest.

  „Campania pe risc rutier vrem s-o extindem pe întreg  judeţul şi sperăm să realizăm acest obiectiv cu ajutorul ATOP-ului şi, în plus, în funcţie de analizele pe care le avem, în baza rezultatelor şi datelor statistice din 2017, să iniţiem încă una sau două campanii de prevenire pe risc rutier, având în vedere în primul rând pietonii care traversează care pe unde pot”, a mai spus inspectorul şef al IPJ BN.

  În context, comisarul de poliţie Marius Şugar, împuternicit adjunct al şefului inspectoratului pe linie de ordine şi siguranţă publică, a punctat faptul că Serviciul Rutier se confruntă cu un deficit de personal.  „La nivelul Serviciului Rutier, din păcate, schema actuală existentă este o problemă. Sunt undeva la până în 18 funcţii la Serviciul Rutier, în mai multe rânduri comanda inspectoratului, în urma analizelor făcute, am solicitat conducerii IGPR mărirea schemei. Probabil că în perioada care urmează vom obţine mai multe funcţii şi atunci această problemă deranjantă va fi rezolvată, când sunt evenimente rutiere şi oamenii sunt nevoiţi să aştepte 15 minute – 30 minute. Noi sperăm că în cursul anului  vor fi suplimentate cu un anumit număr de număr de funcţii la Serviciul Rutier. Noi ne-am dori să avem cât de mulţi posibili, cel puţin dublu”, a precizat comisarul de poliţie Marius Şugar.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...

  DE LUNI SE DESCHID TERASELE. Ce aveţi voie şi ce nu aveţi voie să faceţi: ÎNCĂ EXISTĂ MAI MULTE RESTRICŢII

  Începând de luni se deschid terasele şi plajele. Din 1 iunie sunt permise activităţile de preparare, servire şi consum...

  De luni, circulăm liber, fără restricții. Nu mai e nevoie să justificăm motivul pentru care ieșim din localitate

  De luni circulăm liber, fără restricții. Dispar și ultimele declarații pe proprie răspundere care mai rămăseseră în vigoare, cele pentru deplasările în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -