Acasă Politica Politica Locala AL NOUĂLEA CANDIDAT: ADIO pdl, ADIO IOAN OLTEAN

AL NOUĂLEA CANDIDAT: ADIO pdl, ADIO IOAN OLTEAN

0

LIVIU RUSU S-A DECIS: CANDIDEAZĂ PENTRU UN MANDAT DE PRIMAR LA BISTRIȚA. Ce urmează, vom vedea, CITEȘTE MÂINE O ANALIZĂ PENTRU CEI 9 CANDIDAȚI

 

”De ce un om de dreapta într-un partid de stânga? Eu am intrat în politică ținând foarte tare la un om, un om care a ajuns pe cele mai înalte coordonate ale politicii. Partidul respectiv și omul erau de stânga atunci, apoi partidul a devenit de centru, ulterior a luat-o la dreapta. Numai că ne-am pierdut unul pe altul, partidul pe mine și eu partidul, iar eu în acel partid eu nu mă mai întorc, pentru că dacă vă aduceți aminte am fost revocat. Între timp a suferit niște modificări și numai este PDL, ci PNL. Cum oamenii fac partidele și politica, așa și calitatea umană face viața, eu mi-am permis să îmi aleg niște oameni. Cei care m-au convins să candidez au fost președintele organizației, Alexandru Constantin, și președintele UNPR Valeriu Steriu. Le mulțumesc pentru încredere. Din trecutul istoric pe care l-am parcurs ca om politic am avut multe de învățat, învățăm toată viața și tot nu ne sfârșim viața foarte deștepți sau neștiindu-le pe toate. Cred că am învățat ce trebuie să știu, dar nu totul”, a spus astăzi Liviu Rusu.

”Într-un oraș al contrastelor, trebuie să punctez ceva. Vorbim de un brand ardelenesc, de formula ”fainoșag”, dar din nefericire în Bistrița după atâtea prestații nereușite ale unor primari vorbim de mocicoșag. S-a făcut un Parc Industrial, arată bine, s-au investit mulți bani din împrumut bancar dar nu are viață, nu sunt firme, doar vorbim că vor fi oameni de afaceri. Vorbim de un oraș al axelor, de pasajele meșteșugarilor sau măcelarilor și de axa primarului, care de multe ori este perpendiculară pe aceste axe care nu sunt gata nici astăzi. Aduceți-vă aminte de intrările în oraș, inclusiv DN 17, făcute în timpul mandatului meu, și uitați-vă cum arată azi. Nici nu vrem să vedem că parcul auto nu mai încape în parcări, nu ne gândim la cetățean, la blocurile gri, decât la un centru unde spunem că facem protecție socială. Cerșetorii, începând cu cerșetoria juvenilă și continuând cu cei care sunt un brand al orașului Bistrița, frații Costan, ne urmăresc la fiecare pas. N-am reușit să facem curățenie în oraș, căruia îi spunem european. Oraș în care ouăle sunt mai mari decât struții. Nu pot să nu vorbesc de kitsch, mere, struți, mulaje de plastic, fântâni arteziene neterminate și incompatibile cu acest oraș. Nu trebuie să fie european, ci românesc. Administrația trebuia să facă acest lucru, nu cetățenii. Cei care au avut două mandate și nu au dovedit performanță, pentru ce le mai trebuie unul? Se pot întâmpla două lucruri, să fiu ales sau să nu fiu ales. A fi sau a nu fi, spunea prințul Danemarcei, Hamlet. Dacă voi fi ales vor câștiga bistrițenii, dacă nu, va câștiga Liviu Rusu pentru că nimeni nu poate trăi viața ta. Scaunul acela de primar, care e mai degrabă scaunul lui Doja decât fotoliu, te arde, trebuie să muncești, trebuie să faci performanță, să demonstrezi că în patru ani se poate face ce nu s-a făcut în 25. N-aș fi mers în partid mare, nu mă interesează mărimea ca număr, ci calitatea umană”

 

Exit mobile version