marți, iulie 14, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Al cincilea element: Ioan Turc a intrat oficial în cursa internă pentru candidatura la primăria Bistrița. Vasile Silași îi susține candidatura!

  Must Read

  PARCUL din zona Subcetate a fost finalizat

  Această zonă s-a dezvoltat mult în ultimii 15 ani. Aici s-au construit locuințe pentru tineri-ANL, locuințe sociale,...

  Opt pentru Bistrița: Bătălia pentru Primărie a început! 4 politicieni și 4 civili vor intra în cursa pentru fotoliul situat la etajul 1 al...

  La o lună distanță de începutul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie, la...


  Diana Morar, Cosmin Moldovan și Dorin Dobra au anunțat formarea unui ”cartel” pentru autosusținere în cursa electorală și cer unitatea dreptei în 2020.

  Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc și-a anunțat joi, 15 noiembrie, intenția și dorința de-a fi candidatul PNL la funcția de primar al Bistriței la alegerile locale din 2020. Până la o desemnare oficială, Ioan Turc, asemeni celorlalți patru candidați: Diana Morar, Sorin Hangan, Dorin Dobra și Cosmin Moldovan, va trebui să treacă printre furcile caudine ale unui sondaj de opinie, probabil două, dar și prin votul Biroului Politic Municipal, a celui Județean și, mai apoi de Biroul Politic Național.

  Ioan Turc: ”Voi intra în această cursă respectând evident toate exigenţele pe care Biroul Naţional Central le-a stabilit. Depun, în sinteză, un program de guvernare locală, un plan de câştigare a alegerilor şi, bineînţeles, îmi afirm intenţia fermă că voi susţine pe oricare dintre cei care au putea să fie nominalizaţi, bineînţeles dacă nu este vorba de mine însumi.

  El a subliniat faptul că nu va face, încă, vreo  referire la modul în care este administrată Bistriţa de zece ani de către PSD, dar a precizat că este vorba

  despre un condominium (n.red. lat.- drept de suveranitate exercitat în comun)

  între Radu Moldovan şi Ovidiu Creţu. ”  Vreau să vorbesc doar despre ce doresc să fac, despre ceea ce cred eu că poate şi trebuie făcut obligatoriu în acest oraş”, a punctat Turc.

   

  Vasile Silași susține candidatura lui Turc

   

  Prezent la conferința de presă, secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași a spus următoarele: ” Candidatura preşedintelui Ioan Turc  este vestea bună aşteptată de bistriţenii, tot mai mulţi, nemulţumiţi de activitatea din ultimele mandate ale primarului Ovidiu Creţu, cel care, trebuie să o spun, a administrat oraşul cel la sărac şi prost condus din Transilvania, în numele PSD. Îi rog pe bistriţeni să se uite bine în jur, să vadă şi să înţeleagă că Ovidiu Creţu nu a condus în nume propriu oraşul ăsta, nu a fost singur, nici nu avea cum, el a avut şi are un consiliu local majoritar, cu pesedişti care ridică frumos mânuţa şi care promis câte lună şi în stele la alegeri şi, de doi an, se ascunde în spatele propriei neputinţe  şi a marelui partid de guvernământ. Nelu Turc ştie mai bine ca oricine ce trebuie făcut şi cred că ar trebuie să ne gândim, noi ca partid, dar şi celelalte forţe de dreapta să găsim un numitor comun şi un candidat comun pe care să îl susţinem în 2020, dar despre care să se ştie că este bistriţeanul care va învinge alături de PMP, USR , Verzi şi Ecologişti pe cei din PSD şi ALDE. Eu cred că se poate!”, a subliniat Silași.

   

  Unitate în PNL!

  Dar, cum este vorba de o adevărată campanie electorală la nivelul organizației județene a PNL, nici ceilalți candidați nu stau cu mâinile în sân. În acest context, Diana Morar, Dorin Dobra și Cosmin Moldovan au format un ”cartel” prin intermediul căruia se vor autosusține, cerând, tot odată, partidelor de dreapta din Bistrița, susținerea unui singur candidat la fotoliul de primar.

   

  Astfel, într-o postare pe pagina sa de socializare, Diana Morar arată că în 2020 este nevoie de unitate pentru ca dreapta să câștige alegerile locale.

   

  ” Este nevoie de unitate, coeziune, maturitate, lipsa orgoliilor, forță și un plan comun de acțiune pentru ca dreapta unită să redea Bistrita, bistrițenilor ei.

  Unitatea începe în primul rând din cadrul PNL, cea mai importantă forță de dreapta, capabilă să valorifice șansa de a schimba culoarea roșie de pe fața Bistriței. Mă onorează faptul că destoinicii mei colegi Cosmin Moldovan și Dorin Dobra, membrii PNL și candidați în competiția internă de desemnare a candidatului la funcția de primar al municipiului Bistrita simt liberal și au îmbrățișat propunerea mea de a forma o echipa și a ne susține reciproc în această competiție, urmând ca cel mai bun dintre noi sa câștige, iar ceilalți să îl susțină în marea bătălie pentru municipiu din 2020. Lansăm invitația de a se alătura echipei spre unitate atât celorlalți colegi înscriși în cursa interna din PNL, precum și celorlalți competitori ai forțelor electorale de dreapta din municipiul Bistrita. Este singura șansa reală pentru a câștiga!”, a scris Diana Morar.

   

   

   

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca cineva își închipuie ca Diana Morar ,DORIN Dobra ,Hanganu SORIN sau Moldovan C ar putea fi primari ai Bistritei.Sigur, curajul lor de a spu ne ca vor acest lucru le va aduce cite un fotoliu de consilier local.Mulți Bistrițeni printre care mă aflu și eu așteptau anunțul lui IOAN TURC.Este singurul liberal get beget care are mari șanse. Bătălia nu va fi ușoară. Dacă contracandidatul va fi Cretu sau Frentiu bătălia va fi dura. Cei doi nu sunt chilar PSD-iști în ochii alegătorilor. Oricare reprezentant PSD va pierde.Nu au respectat nimic din ce au promis.Cretu are susținerea salariaților primăriei care pot face diferența. Piatra lui de moară este Avram George.Daca mai apar probleme și sint îl va duce cu el în groapa.Acesta nu mai poate aduce voturile din localitățile componente.Se știe Cum la face.Frentiu este elegant ,tăcut, inginer cu profil de câștigător. Trebuie și el sa renunțe la Avram George.Secretar al municipiului este INTA fostul comandant de la municipiu.Este omul lui Moldovan Radu.Depinde ce știe și el.TOȚI CEILALȚI INCLUȘI NICOLAE …TREBUIE SA TINA CONT DE CELE SPUSE…IOAN TURC ESTE VIITORUL BISTRITEI ÎNSĂ. ARE NEVOIE DE UN PROGRAM BETON.ARE NEVOIE DE PROPUNERI PENTRU BISTRITENI DORITE DE ACEȘTIA ȘI DOCUMENTATE…TREBUIE SA-ȘI CLARIFICE PROPUNERILE PENTRU PENSIONARI SA ÎI RECISTIGIE PENTRU EL ȘI PNL…TREBUIE SA SE CLARIFICE FATA DE SALARIAȚII PRIMĂRIEI. .FĂRĂ CEL PUTIL VOTURILE A 50% DIN EI PIERDE.NU ESTE SIMPLU.TRBUIE. DISCUȚIA CU ACEȘTIA SIGUR PRIN PROIECTE DAR ȘI INDIVIDUAL ESTE FOARTE IMPORTANTA…IOAN TURC SE POATE,AI SUSȚINEREA MEA?A CELOR CARE VOR BINELE BISTRITEI CU SIGURANȚĂ. SUCCES ÎN DISPUTĂ CE VINE.

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  PARCUL din zona Subcetate a fost finalizat

  Această zonă s-a dezvoltat mult în ultimii 15 ani. Aici s-au construit locuințe pentru tineri-ANL, locuințe sociale, precum și proiecte rezidențiale private.

  Opt pentru Bistrița: Bătălia pentru Primărie a început! 4 politicieni și 4 civili vor intra în cursa pentru fotoliul situat la etajul 1 al...

  La o lună distanță de începutul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie, la linia de start deja s-au...

  Jandarmul bistrițean vindecat de Covid-19 – a donat astăzi plasmă, pentru a sprijini medicii în vindecarea altor bolnavi

  Sergent major Câmpan Octavian, s-a infectat în luna aprilie și a manifestat forma ușoară a bolii. După perioada în care a fost internat, a...

  Liderii PSD au votat pentru LEGEA CARANTINEI. Ea va fi substanțial modificată în Senat.

  Liderii organizațiilor județene PSD și conducerea centrală a partidului s-au exprimat luni, în ședința CEX, prin vot online, cu privire la legea...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -