Acasă EVENIMENT ADI Deşeuri va prelungi cu încă trei luni contractul de salubrizare cu...

ADI Deşeuri va prelungi cu încă trei luni contractul de salubrizare cu SC Supercom SA

0

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost convocat miercuri după-amiaza, cu începere de la ora 15:00 la şedinţa ordinară a lunii februarie, pe ordinea de zi figurând 15 proiecte de hotărâre. Unul dintre acestea, prevede mandatarea Preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud să voteze în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Judeţul Bistriţa-Năsăud pentru aprobarea prelungirii Contractului de achiziție publică a serviciului public de salubrizare nr. 1908/02.09.2016, respectiv “Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița-Năsăud”, încheiat între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Judeţul Bistriţa-Năsăud şi S.C. SUPERCOM S.A.

 

În motivarea raportului anexat acestui proiect de hotărâre prin Adresa nr.160/08.02.2016, înregistrată la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu nr.2097/09.02.2017, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Judeţul Bistriţa-Năsăud a solicitat aprobarea prelungirii Contractului de achiziție publică al serviciului public de salubrizare nr. 1908/02.09.2016, respectiv “Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița-Năsăud”, încheiat între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Municipale în Judeţul Bistriţa-Năsăud şi S.C. SUPERCOM S.A., pe o perioadă de 3 luni, întrucât la data de 03.03.2017 se împlineşte termenul contractului. În adresă se precizează că în data de 06.02.2017 s-a primit de la ANAP acceptul de publicare al anunțului de concesionare cu nr.2885, iar data limită de depunere a ofertelor este de 14.03.2017.

 

De asemenea, conform calendarului concesiunii previzionat, comunicat de către ADI Deşeuri termenul de trei luni de prelungire a contractului, solicitat prin adresa nr.160/08.02.2016, nu este suficient pentru acoperirea serviciului de salubrizare până la începerea activităţii în cadrul noului contract de salubritate.

 

TARIFELE, RĂMÂN ACELEIAŞI?

 

Tarifele pe care populaţia le va plăti în perioada următoare sunt, în medie, mai mari cu 20% faţă de cele practicate până acum, aici fiind incluşi şi operatorii economici. Astfel, în mediul urban tariful este de 9,9 lei/persoană/lună, de la 6,82 lei, în mediul rural tariful va fi de 3 lei/persană/lună, de la 2,95 lei, iar agenţii economici vor plăti 348 lei/tonă, de la 307 lei.

De asemenea, primăriile vor institui taxa de salubrizare, întrucât administraţiile locale vor fi cele care vor plăti direct banii operatorului, bani pe care îi vor recupera ulterior de la cetăţeni.

 

S.C. Supercom S.A. Bucureşti, firma care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate este deţinută de Ilie Ciuclea. Fost senator PSD în legislatura 2004-2008, în prezent vicepreşedinte al UNPR, deţine împreună cu familia firma de salubritate Supercom.

 

Ce scria FORBES despre această firmă?

„Compania a devenit cunoscută după ce a reuşit să câştige contractele de salubrizare pentru sectorul 2 din Capitală. Deşi s-a scris de mai multe ori că firma a fost înfiinţată de Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, şi Alexandru Bittner, un apropiat al lui Adrian Năstase şi cedată ulterior familiei Ciuclea, nu există dovezi în acest sens. Însă cel mai contestat contract încheiat în 2007 cu administraţia sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, secretar general al UNPR, este autorizaţia de ridicare a automobilelor parcate ilegal. Din taxele percepute pentru ridicarea, transportul şi depozitarea pe 24 de ore, care se ridică la 54 de lei, Supercom ar fi încasat aproximativ 2 milioane de euro. Raportată la cifra de afaceri pe 2009, aceasta reprezintă aproximativ 7% din total. Grupul Supercom SA, condus de omul de afaceri Ilie Ionel Ciuclea, are 1.650 de salariaţi, 35.000 de contracte încheiate, o cifră de afaceri pe 2010 de 28,4 milioane de euro şi o marjă de profit de 7%.”

 

Exit mobile version