Acasă Politica Politica Locala ACUZĂ PSD DE MANIPULARE ŞI DEZINFORMARE

ACUZĂ PSD DE MANIPULARE ŞI DEZINFORMARE

0

Un mecanism complex de dezinformare şi manipulare a fost declanşat pentru supravieţuirea politică a lui Victor Ponta.
Strategia de manipulare foloseşte reţeta clasică a minciunilor ţipate care să acopere fapte, sferturi de adevăr şi omisiuni pe post de argumente, intimidarea opoziţiei, descurajarea mitingurilor adversarilor cu răstălmăcirea Codului Penal, folosirea Parlamentului ca scut.

Unul dintre refrenele rostogolite de putere este cel al aşa-zisei lovituri de stat. Că opoziţia ar fi asmuţit procurorii pentru a răsturna un guvern legitim. Realitatea e tocmai pe dos: procurorii încearcă să scoată la lumină culisele unei afaceri cu bani drenaţi din companii ale statului, Parlamentul face scut în jurul unui supracetăţean , iar unii politicieni caută soluţii să modifice de urgenţă Codul Penal, în 22 de puncte dacă trebuie, pentru a se pune la adăpost.
Apoi toţi susţinătorii lui Ponta în frunte cu cel vizat recită fără să respire că acesta nu a fost acuzat de fapte de corupţie. Nimic mai fals.
Premierul a fost acuzat de conflict de interese în timpul mandatului, acuzaţie pentru care majoritatea parlamentară a refuzat să-şi dea acceptul pentru cercetare. Dar Ponta este cercetat şi pentru alte infracţiuni, comise pe când nu conducea Guvernul: spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală. Toate sunt asimilate – poate confirma orice jurist- infracţiunilor de corupţie.
Mai pretinde şi că nu-şi poate da demisia pentru că fără el economia se scufundă. În realitate, nimic altceva decât o altă gogoriţă care să bage spaima în populaţie. Economia unui stat şi absorbţia de fonduri europene nu stă într-un individ şi nici într-un caz în cineva cu dificultăţi de înţelegere a fenomenelor macroeconomice.
Dar poate cel mai penibil truc din arsenalul manipulării este cel cu Rusia care deschide sticle de şampanie dacă măreţul om de stat ar pleca din fruntea Guvernul României. A agita spaimele adânc înrădăcinate în subconştientul colectiv la adresa Rusiei e doar o partitura ieftină.
Victor Viorel Ponta şi susţinătorii săi nu reuşesc să priceapă încă un adevăr simplu: că oricâtă minciună ar revărsa, oricât ar încinge maşina manipulării nu au cum să câştige în această bătălie. Că mai devreme sau mai târziu vor pleca, însă cu costuri de imagine imense pentru România.
Folosind aceleaşi tertipuri perdante în ultimele alegeri nu fac decât să se mintă încă odată pe ei înşişi. Pentru că epoca aceea a apus deja.

Exit mobile version