Acasă EVENIMENT Acuarelele pline de suflet și inimă de la Galeria Atelier Art C14

Acuarelele pline de suflet și inimă de la Galeria Atelier Art C14

0


Simezele galeriei Atelier Art C14 de pe strada Cerbului din Bistrița găzduiesc începând cu această seară și până pe data de 15 februarie expoziția de pictură în acuarelă a unui grup de artiști brașoveni. E vorba de Maria Fătu, Ion Stan, Cristina Grigorescu, Melania Filip și Nicușor Mâțu Coșca.

Un spațiu deschis și cald

Este prima impresie, o primă constatare atunci când pătrunzi în spațiul bine luminat, intim oarecum, al galeriei de pe strada Cerbului. Acuarelele vorbesc singure, se aruncă asupra ta, te invită la o visare hedonistă, o mică lene colorată frumos și curat de pricepuți artiști. Dincolo de acuarele, piesa de rezistență a eclecticului spațiu este portocalul cât se poate de adevărat, cu fructele lui minunate și minuscule.

Iar, cum pictura face casă bună cu muzica, în cele trei săli de expoziție s-au auzit  armoniile flautului la care a cântat  Paulina Sătmar, elevă a profesoarei Lidia Bătinaș de la Liceul de Muzică ,,Tudor Jarda” din Bistrița.

La expoziția de acuarele au fost prezenți chiar foarte mulți bistrițeni, toți cei interesați de picture în acuarelă pot achiziționa aceste lucrări până pe data de 15 februarie a.c. Comentariul de specialitate a fost asigurat de Corneliu Gaiu, istoric de artă, director al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

 

Galeria Atelier Art C14 este un spațiu privat deschis într-un imobil particular în locul unei farmacii. Transformarea într-o farmacie a sufletului aparține farmacistei pensionare Lucica Cudrec dar și inginerei şi pictoriței pe sticlă Cornelia Tersanszki.

 

 

 

 

Exit mobile version