Acasă BECLEAN Acţiuni comune cu oraşul înfrăţit Siepraw (Polonia) în acest an

Acţiuni comune cu oraşul înfrăţit Siepraw (Polonia) în acest an

0

Acest an va fi unul bogat în evenimente comune derulate în parteneriat cu oraşul polonez Siepraw cu care s-a înfrăţit Becleanul. Este vorba despre mai multe proiecte care au fost puse la punct recent, în urma unei vizite pe care o delegație din Beclean a făcut-o în Polonia, în ultimul sfârșit de săptămână din februarie. Programele de colaborare despre care s-a discutat vor aduce foloase atât școlilor, cât și mediului de afaceri din Beclean.
Astfel, va fi pusă în practică o colaborare internațională între școlile din Beclean, Siepraw, dar și din orașul slovac Spišský Štvrtok. La inițiativa Primăriei Beclean, s-a redactat și urmează să se depună un proiect cu finanțare europeană Erasmus care vizează Colegiul Național “Petru Rareș” din Beclean, o școală din Siepraw -Polonia și una din Spišský Štvrtok -Slovacia.
Proiectul își propune schimburi de elevi, work-shopuri, sesiuni de informare, vizite ale elevilor și profesorilor la diferite obiective turistice din cele trei țări. Sperăm ca prieteniile sincere între elevii noștri și cei din Polonia și Slovacia să fie unele de lungă durată.
În plus, elevii beclenari vor putea să călătorească în Siepraw în luna iulie, într-un schimb de experiență, în care vor cunoaște mai multe despre tradițiile polonezilor și vor putea participa la diferite evenimente. În luna august va fi rândul elevilor polonezi să viziteze Becleanul, să ne cunoască obiceiurile, să participe activ la jocuri sau la competiții sportive organizate de beclenari.
Cel mai important lucru în urma înfrățirii Becleanului cu orașul polonez Siepraw este dorința oamenilor de afaceri străini de a ne cunoaște mai bine. Astfel un grup de oameni de afaceri polonezi va vizita orașul de pe Someș în luna iunie pentru a găsi posibilități de investiții la noi în zonă.
Vă amintim faptul că Siepraw şi Beclean sunt oficial localităţi înfrăţite din anul 2015.

Exit mobile version