Programul de tabere ARC aduce în județul Bistrița-Năsăud 500 de elevi şi tineri români de pretutindeni. La deschiderea de la Sângeorz Băi a fost prezentă Alina Ghorghiu, președintele Senatului și E.S. Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Republica Austria

Centrul Cultural “Iustin Sohorca” din Sângeorz – Băi a fost astăzi gazda evenimentului prilejuit de deschiderea ediției a XIII-a a Programului de tabere “ARC”, rezultat al colaborării dintre Departamentul pentru Românii de Pretutindeni cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Sportului. E vorba de perioada 18 iulie-15 august, seriile fiind consecutive și a câte șapte zile.

La eveniment au fost prezenți: Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, deputații Diana Morar și Bogdan Ivan, președintele PNL BN, Ioan Turc, primarul Bistriței, subprefectul Ioan Zăgrean, vicepreședintele CJ BN, Camelia Tabără. De asemenea, aici au venit și oaspeți de onoare: E.S. Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Republica Austria, Consulul României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu,,  Kacso-Doboly Izabella-Maria –  secretar de stat Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Bogdan Paraschiv – subsecretar de stat Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Mara Mareş – consilier de stat  la Cancelaria Prim-Ministrului, Gheorghe Cârciu – secretar de stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Janina Sitaru – secretar de stat MAE, Boris Volosatîi – deputat Camera Deputaților

Deputat Diana Morar: “Am participat cu drag în stațiunea Sângeorz-Băi la deschiderea oficială a Programului de tabere ”ARC”, dedicat tinerilor români care locuiesc în străinătate și organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Sportului. În patru serii de câte șapte zile, pe lângă așteptatele excursii la diferite obiective culturale și turistice din Bistrița-Năsăud, elevii veniți din aproape 20 de țări au parte de momente frumoase alături de profesori și voluntari, de ateliere de limba română, cultură, istorie, geografie şi civilizaţie românească. Le-am urat tinerilor bun venit în județul nostru și i-am invitat să descopere frumusețile și istoria locurilor. Indiferent de granițe și de distanțele care ne despart, cu toții vorbim aceeași limbă și oricând aici este acasă!”.
Subprefect Ioan Zăgrean: “De la activități de prevenire, ghidate de specialiștii din cadrul instituțiilor din subordinea #MAI, activități de orientare și construire de adăposturi, realizate de militarii de la UM “General Grigore Bălan”, învățarea de pași de dans tradițional, până la vizitarea locurilor deosebite din județul nostru ( Casa Memorială George Coșbuc, Liviu Rebreanu, Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz Băi, Casa Costumului Popular de la Salva, Colibița, Tihuța), dar și ateliere de pictură și lectură, toate îi vor purta pe acești tineri prin specificul locului și vor transforma tabăra într-o experiență inedită. Mă bucur că județul nostru are șansa să fie gazda acestei tabere deosebite și felicit Direcția Județeană de Sport BN, pentru implicare și organizarea de nota 10. Îmi face deosebită plăcere să fiu alături de specialiști, oameni implicați în educarea tinerei generații și acești copii minunați care au ales să vină în tabăra din județul nostru”, a transmis subprefectul județului, Ioan Zăgrean.
Evenimentul a fost urmat de o conferință de presă susținută de Alina Gorghiu.

Share

Facebook
WhatsApp
Email
Print

LATEST POSTS

Advertisement
Colecteaza Selectiv
Editors Picks
Latest Posts