Pro Politica

94 DE CAZURI CONFIRMATE la nivelul județului Bistrița-Năsăud și 11 decese. România a depășit 8000 de infectați.

În județele limitrofe situația stă în felul următor: Clu j224 cazuri, Mureș, 250, Maramureș, 55 și Suceava 1924 de persoane infectate. În ceea ce privește numărul celor decedați, acesta trece de 400, iar în Bistrița-Năsăud, există 11 persoane decedate. Ultimul deces raportat pentru Bistrița-Năsăud este cel al unei femei de 67 de ani care a murit miercuri, 15 aprilie, având comorbidități. Femeia a fost internată la SJU Bistrița.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 17.04.2020, este următoarea: 436 persoane în carantină instituționalizată; 422 persoane în izolare la domiciliu; 94 cazuri confirmate de CoVid-19, dintre care șase cadre medicale și un polițist;  11 decese și 35 persoane vindecate (dintre care trei din cele șase cadre medicale confirmate).

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.091 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 109 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, până acum, 400 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 360 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 258 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.129 de persoane. Alte 50.702 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Exit mobile version