marți, septembrie 22, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  90 de liberali bistrițeni au participat LIVE la oficializarea a candidaturii președintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandate la Cotroceni

  Must Read

  VIDEO- STELIAN DOLHA: Gaz românesc în județul Bistrița-Năsăud!

      https://www.facebook.com/100014707323420/videos/936582186842017/?extid=mhIHA1U2iCJv4sG6

  A fost turnat primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu [DJ 173].

  Radu Moldovan: Continuăm munca, turnând primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu .O lucrare realizată prin fonduri...

  Un număr de 262.862 de alegători sunt așteptați duminică în cele 313 secții de votare care vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud

  Membrii Comisiei Tehnice Județene Bistrița-Năsăud, cu atribuții în coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, s-au reunit într-o ședință...


  Peste 3.500 de liberali s-au întrunit joi în Consiliul Naţional al PNL, unde a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. PNL Bistrița-Năsăud a fost reprezentată de 90 de delegați. ”Moderatorul” întâlnirii liberale a fost secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, obiectivul principal al CN fiind lansarea oficială a candidaturii președintelui Klaus Iohannis, demararea acțiunii de strângere de semnături pentru susținerea acestei candidature și desemnarea eurparlamentarului Rareș Bogdan pe funcția de prim-vicepreședinte al PNL. În cadrul reuniunii au luat  cuvântul secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur.

  Preşedintele Klaus Iohannis, care a participat la Congresul Naţional PNL, a declarat că lanţul de erori grave ce a provocat tragedia cumplită de la Caracal nu trebuie să se mai repete niciodată, acuzând guvernarea PSD că a eşuat din punct de vedere economic, legislativ şi în a-şi proteja cetăţenii. Şeful statului a subliniat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan priorităţile legate de „normalizarea” statului.

   

  Johannis: Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor, la termen sau anticipate

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câştiga un nou mandat de preşedinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan priorităţile legate de „normalizarea” statului.

  „Vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veţi da la alegerile prezidenţiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru ţara noastră. Vreau să fiu foarte bine înţeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu îşi asumă ferm aceste deziderate! Vă asigur că voi construi o nouă majoritate în urma votului dat de oameni la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim plan toate aceste priotiăţi legate de normalizarea României, o majoritate care să fie pro-europeană şi să-l susţină în lupta împotriva corupţiei”, a declarat, joi, la Consiliul Naţional al PNL, preşedintele Klaus Iohannis.

  „Îmi asum ca obiectiv naţional această viziune a României funcţionale, a României normale şi îi voi aduce alături de mine pe toţi cei care o împărtăşesc, astfel încât să devină realitate. Acesta este proiectul întregii Românii, acesta este proiectul meu, acesta este proiectul unei întregi generaţii!”, a mai spus Iohannis.

  Iohannis: E nevoie de audit al fiecărei instituţii a statului român

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Naţional PNL, că este nevoie de audit în cadrul fiecărei instituţii a statului, iar structurile învechite nu mai trebuie menţinute, susţinând că promovarea în instituţiile publice trebbuie să se facă doar pe competenţe.

  „Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar că un refugiu pentru incompetenţi. Avem foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat, ei sunt cei care trebuie promovaţi pentru a avea un corp bun de elită care să asigure serviciile publice, educatia, sănătatea, protectia şi securitatea cetăţenilor. Funcţia publică trebuie să îşi recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcţionale. Înseamnă că şefi în institutţiile publice ajung cei care merită, nu cei obedienţi politic”, a declarat Klaus Iohannis.

  Preşedintele vorbeşte despre audit în instituţiile statului şi spune că structurile vechi trebuie desfiinţate.

  „Este nevoie de un audiat al fiecărei instituţii a statului român. Structurile învechite care nu îşi mai au rostul nu mai au de ce să fie menţinute. Cei care dovedesc că nu îşi fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. E atât de simplu. Oricât de eficiient este procesul de reformă instituţională, nu va fi îndeajuns dacă nu va exista o profundă schimbare de mentalitate. iar aceasta nu se poate face fara educaţie”, a mai spus Iohannis.

  Iohannis: Trebuie să încetăm să mai privim companiile private ca pe nişte duşmani

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Naţional al PNL, că statul român trebuie să înceteze să mai catalogheze companiile private ca pe nişte duşmani ai ţării. Şeful statului a adăugat că politicile economice vor trebui, de asemenea, îndreptate.

  „O altă componenţa esenţială dezvoltării României este mediul privat. Cât timp nu încurajăm investiţiile nu putem vorbi de prosperitatea pe termen lung al românilor. Trebuie să încetăm să mai privim companiile private că pe nişte duşmani ai ţării, aşa cum fac PSD şi ALDE, iar finanţele publice şi politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaltiile următoare vor simţi povară unei note de plată tot mai usturătoare”, a declarat Klaus Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL.

  Şeful statului a adăugat că va lupta pentru egalitatea de şanse şi pentru continuarea parteneriatului strategic cu SUA şi întărirea rolului României în NATO.

  „Dincolo de toate acestea pilonii societăţii româneşti sunt şi trebuie să rămână dreoturile şi libertăţile individuale, democraţia şi statul de drept. Principiul că legea este egală pentru toţi reprezintă reperul care să ghideze reconstrucţia de care avem atât de multă nevoie. Pentru asta am luptat în acest mandat şi pentru asta voi luptă în continuare. Totodată direcţiile majore de politică externă, aprofundarea parteneriatului strategioc cu SUA, întărirea rolului în UE şi NATO vor fi continuate cu aceeaşi hotărâre. Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie pro-europeana nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară care să lucreze împreună, să repare ce a stricat”, a afirmat Iohannis.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO- STELIAN DOLHA: Gaz românesc în județul Bistrița-Năsăud!

      https://www.facebook.com/100014707323420/videos/936582186842017/?extid=mhIHA1U2iCJv4sG6

  A fost turnat primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu [DJ 173].

  Radu Moldovan: Continuăm munca, turnând primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu .O lucrare realizată prin fonduri europene, cu o garanție de...

  Un număr de 262.862 de alegători sunt așteptați duminică în cele 313 secții de votare care vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud

  Membrii Comisiei Tehnice Județene Bistrița-Năsăud, cu atribuții în coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, s-au reunit într-o ședință de lucru desfășurată la Instituția...

  Dep. Cristina Iurișniți: Doar opt dintre consilierii județeni au rapoarte de activitate anuală depuse

  La finalul celor patru ani de mandat, 36 de nume se regăsesc pe lista de reprezentanți ai locuitorilor în forul deliberativ al județului, Consiliul...

  14 cazuri de infecție în Bistrița-Năsăud. Au apărut încă doi elevi pozitivi. Am ajuns la decesul cu numărul 100.

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate 14 cazuri de  infectare  în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -