Acasă Administratie 8,8 MILIOANE DE LEI PENTRU LEŞU ILVEI

8,8 MILIOANE DE LEI PENTRU LEŞU ILVEI

0

O investiţie de 8,8 milioane de lei a fost astăzi recepţionată în comuna Leşu Ilvei. Este vorba de 6 kilometri din drumul judeţean 172 C Leşu-Ilva Mică. La eveniment a fost prezent preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şeful instituţiei care a finanţat această construcţie. „Este o realizare importantă pentru toată Valea Ilvelor, un vis care a devenit realitate pentru locuitorii comunei Leşu, a spus preşedintele Moldovan.

La recepţia noului drum asfaltat după o aşteptare de 25 de ani, au fost invitaţi să participe preşedintele Consiliului Judeţean Radu Moldovan, vicepreşedintele Dorin Popescu, constructorul, adică firma Dimex 2000 Construct din Rebra, condusă de Ioan Scurtu, firmele de consultanţă şi proiectare. De asemenea, la eveniment au luat parte primarii din comunele Ilva MIcă, respectiv Măgura Ilvei, Aurel Horea şi Valer Avram.

Potrivit preşedintelui Radu Moldovan, drumul este un vis devenit realitate pentru toţi leşenii, comuna administrată acum de Ioan Pop fiin ultima localitate comună din judeţul Bistriţa-Năsăud care nu era conectată cu căi rutiere asfaltate de alte drumuri judeţene sau naţionale
La Leşu am reuşit acest lucru datorită alocărilor din bugetul Consiliului Judeţean, dar şi datorită sprijinului Guvernului României, a precizat Radu Moldovan. El a apreciat lupta continuă pe care a dus-o fostul primar al comunei, Nicolae Lupşan pentru asfaltarea acestui drum: „Suntem la inaugurarea unei investiţii pe care această comunitate o aştepta de ani de zile. Împreună cu colegii din Consiliul Judeţean ne-am angajat, în 2012, că vom găsi soluţii ca un număr cât mai mare de comunităţi să aibă acces la reţele de drumuri modernizate. Ceea ce am spus am şi făcut, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al Guvernului României. Am reuşit să ducem şi comuna Leşu, o comună frumoasă, cu asfalt la DJ 172D. (…) Mă bucur enorm de mult pentru această comunitate care acum se apropie de condiţii de viaţă civilizate. Această investiţie vine să completeze ceea ce au făcut cei din administraţia locală, atât fostul primar Nicolae Lupşan, cât şi actualii conducători ai comunei, primarul Ioan Pop şi viceprimarul Sorin Avram, şi anume, Măsura 322, pârâuri cadastrate, drum forestier, lucrări finanţate cu fonduri europene. Eu spun că în comuna Leşu sunt condiţii de viaţă civilizate, iar acesta era ultimul lucru care trebuia făcut”

 

Dacă fostul primar Nicolae Lupşan s-a arătat fericit, actual edil al Leşului Ilvei, Ioan Pop s-a declarat mulţumit de ceea ce a făcut în acest prima mandate

 

Asfaltarea acestui drum a început în anul 2000, când a fost asfaltat 1 km de drum în centrul comunei Leșu. În 2013 a fost recepționat un tronson de 1,5 km, investiție de 1,2 milioane lei. În 2014 a fost recepționat un alt tronson, de 1 km, care a costat 500.000 de lei.

Exit mobile version