700 de familii tinere își vor putea construi o casă pe un teren oferit de primăria Bistrița

Must Read

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat astăzi că 700 de familii de tineri vor avea oportunitatea să-și construiască propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița, într-un nou ansamblu rezidențial.

Cristian Niculae a explicat că intenția este să sprijine tinerii, oferindu-le, prin depunerea unui cereri și în funcție de disponibilitatea locurilor,  suprafețe de 300 sau 500 de mp, în concesiune pentru o perioada de 49 de ani (cu posibilitate de prelungire până la 73 de ani) și de achiziție ulterioară a terenului, pentru construirea unei case noi, în zona străzii Livezi, acolo unde se va ridica ansamblul rezidențial.

” Oferim celor aflați la început de drum, noi, primăria Bistrița, oferim locul pentru a-și clădi casa dorită, răspunzând astfel unei probleme cu care știm că aceștia se confruntă, aceea a prețului ridicat de achiziție a terenului. Așadar, acest proiect este de fapt un parteneriat pe care-l facem cu voi, cu tinerii, pentru ca să rămâneți sau să vă întoarceți acasă, în Bistrița, și împreună să clădim un oraș verde și inteligent, un oraș al viitorului”, spune Cristian Niculae.

Despre ce este vorba?

 

Cristian Niculae povestește că acest ansamblu rezidențial are pe primul loc natura și comunitatea: ” Este gândit ca un cartier de case cu mult spațiu verde, parcuri, piste de biciclete, dar și magazine, grădiniță, spații de joacă și zone pietonale.

Toate acestea pentru că ne dorim ca Bistrița să devină cu adevărat un oraș accesibil tinerilor care să vadă în acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu și lung.  Astfel, studenții plecați la studii în marile centre universitare, precum și tinerii plecați pentru o perioadă la muncă în străinătate sunt așteptați și ei, acasă.

Va fi un proiect etapizat, iar în prima fază de dezvoltare a sa, în 2019, se vor pune la dispoziția tinerilor, aproximativ 250 de loturi de case.

 

Criterii pentru obținerea unui lot de teren:

 

Sub 35 de ani la data depunerii cererii;

Loc de muncă în Bistrița;

(întreaga listă de criterii va fi stabilită de Consiliul Local și făcută publică)

 

Condiții obligatorii de îndeplinit:

 

După încheierea contractului de concesiune, în termen de 2 ani este obligatorie obținerea autorizației de construcție.

După încheierea contractului de concesiune, în termen de 5 ani este obligatorie recepția finală a lucrărilor.

 

Alte condiții:

După 10 ani de la semnarea contractului de concesiune (considerând că au fost îndeplinite celelalte condiții), se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziția terenului, acesta urmând a fi vândut la prețul lui de piață.

Construcția nu poate fi vândută timp de 10 ani!

În întreg procesul de contractare și construire se va oferi consiliere din partea aparatului de specialitate a primăriei.

 

 

”Pentru că acesta este un proiect adresat cetățenilor Bistriței, ne dorim ca denumirea ansamblului rezidențial să fie aleasă de către dumneavoastră, prin vot.

În acest sens, am deschis un sondaj de opinie unde poate să fie aleasă denumirea acestuia, pe blogul personal”, conchide viceprimarul Cristian Niculae.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al AS TV Bistrița. Angajații au...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce vor face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -