duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  700 de familii tinere își vor putea construi o casă pe un teren oferit de primăria Bistrița

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat astăzi că 700 de familii de tineri vor avea oportunitatea să-și construiască propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița, într-un nou ansamblu rezidențial.

  Cristian Niculae a explicat că intenția este să sprijine tinerii, oferindu-le, prin depunerea unui cereri și în funcție de disponibilitatea locurilor,  suprafețe de 300 sau 500 de mp, în concesiune pentru o perioada de 49 de ani (cu posibilitate de prelungire până la 73 de ani) și de achiziție ulterioară a terenului, pentru construirea unei case noi, în zona străzii Livezi, acolo unde se va ridica ansamblul rezidențial.

  ” Oferim celor aflați la început de drum, noi, primăria Bistrița, oferim locul pentru a-și clădi casa dorită, răspunzând astfel unei probleme cu care știm că aceștia se confruntă, aceea a prețului ridicat de achiziție a terenului. Așadar, acest proiect este de fapt un parteneriat pe care-l facem cu voi, cu tinerii, pentru ca să rămâneți sau să vă întoarceți acasă, în Bistrița, și împreună să clădim un oraș verde și inteligent, un oraș al viitorului”, spune Cristian Niculae.

  Despre ce este vorba?

   

  Cristian Niculae povestește că acest ansamblu rezidențial are pe primul loc natura și comunitatea: ” Este gândit ca un cartier de case cu mult spațiu verde, parcuri, piste de biciclete, dar și magazine, grădiniță, spații de joacă și zone pietonale.

  Toate acestea pentru că ne dorim ca Bistrița să devină cu adevărat un oraș accesibil tinerilor care să vadă în acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu și lung.  Astfel, studenții plecați la studii în marile centre universitare, precum și tinerii plecați pentru o perioadă la muncă în străinătate sunt așteptați și ei, acasă.

  Va fi un proiect etapizat, iar în prima fază de dezvoltare a sa, în 2019, se vor pune la dispoziția tinerilor, aproximativ 250 de loturi de case.

   

  Criterii pentru obținerea unui lot de teren:

   

  Sub 35 de ani la data depunerii cererii;

  Loc de muncă în Bistrița;

  (întreaga listă de criterii va fi stabilită de Consiliul Local și făcută publică)

   

  Condiții obligatorii de îndeplinit:

   

  După încheierea contractului de concesiune, în termen de 2 ani este obligatorie obținerea autorizației de construcție.

  După încheierea contractului de concesiune, în termen de 5 ani este obligatorie recepția finală a lucrărilor.

   

  Alte condiții:

  După 10 ani de la semnarea contractului de concesiune (considerând că au fost îndeplinite celelalte condiții), se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziția terenului, acesta urmând a fi vândut la prețul lui de piață.

  Construcția nu poate fi vândută timp de 10 ani!

  În întreg procesul de contractare și construire se va oferi consiliere din partea aparatului de specialitate a primăriei.

   

   

  ”Pentru că acesta este un proiect adresat cetățenilor Bistriței, ne dorim ca denumirea ansamblului rezidențial să fie aleasă de către dumneavoastră, prin vot.

  În acest sens, am deschis un sondaj de opinie unde poate să fie aleasă denumirea acestuia, pe blogul personal”, conchide viceprimarul Cristian Niculae.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -