Acasă EVENIMENT 600 de km pe jos pentru schimbarea României!!! Cine este Raluca...

600 de km pe jos pentru schimbarea României!!! Cine este Raluca Ciulei și cum vrea să facă acest lucru???

0


 

Fondatorul Asociației „Love for life”, Raluca Ciulei, îi așteaptă, luni dimineanța, la ora 8.00, în fața Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”, pe toți copiii din Bistrița dar și pe părinții acestora pentru a se alătura  proiectului „600 + km pentru educație”. Este vorba de un proiect prin care inițiatoarea își propune să străbată pe jos un traseu de 600 de km prin următoarele județe: Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița și municipiul București. În fiecare localitate de pe traseu, asociația își propune să promoveze importanța educației prin organizarea de ateliere gratuite pentru copii pe diverse teme de actualitate precum energia verde, protecția mediului, reciclarea plasticului etc.

CINE ESTE RALUCA CIULEI?

După 21 de ani petrecuți în Germania, SUA și Elveția, a revenit anul trecut în România.

S-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp, a studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein. Acesta este, pe scurt, CV-ul Ralucăi Ciulei.

Raluca Ciulei caută să schimbe acum România prin educație. “600+ km pentru educație” se numește proiectul ei în care merge, pe jos, din Bistrița și până în București pentru a oferi educație non formală copiilor. ”Plec pe 30 iulie, ajung pe 19 august. Îmi doresc să mă însotească copii și adulți când trec prin localitatea lor”, spune Raluca Ciulei.

În afara acestei inedite caravane pentru educație, Raluca Ciulei este fondator și președinte Love for Life, organizație ale cărei proiecte vizează educația copiilor și adulților. ”Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate si de sistem, fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta, un viitor în care nicio comunitate nu este lăsată în urmă”, și-a definit misiunea Love for Life.

 

Exit mobile version