duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  60 de americani și români au sărbatorit Halloween-ul alături de contele Dracula

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...


  60 de americani și români au sărbatorit Halloween-ul la Castelul din Pasul Tihuța. Anul acesta se împlinesc 86 de ani de la prima ecranizare a celebrului roman scris de irlandezul Bram Stoker.

  La Castelul Dracula din Pasul Tihuta, 60 de americani dar și români au petrecut, marți noaptea, tradiționala sărbîtoare de Halloween. Turiștii au intrat în pielea unor celebre personaje din filme horror, au participat la dansuri ritualice, au baut țuică de prune și au mâncat carne în sânge.

  Oaspeții americani au coborât din camere gata deghizați la recepția Castelului Dracula pe înserat. Au fost întâmpinaâi de o liniște rău-prevestitoare. Aceasta, ca și întreaga atmosferă, făcea parte dintr-o regie bine pusa la punct de gazdele care au organizat petrecerea. Decorul, pregătit special pentru “această seară înfricoșătoare”, trimite la atmosfera întunecată a castelelor din evul mediu. Potrivit managerului complexului turistic ”Dracula” , Anamaria Muscar, petrecerea din acest an a fost deschisă și bistrițenilor dornici de o astfel de experiență, prețul achitat de fiecare turist fiind de 115 lei. Din meniul pregătit de bucătarii contelui-vampir nu au lipsit  aripile „de liliac” cu sos de hrean, rulada iute, cartofii haiducești, ceva dulce „de îmbunat contele” și vinul roșu ca sângele.

  Turiștii spun că  și-au făcut rezervari pentru noaptea de 31 octombrie încă din vara acestui an, pentru a fi siguri că nu ratează pentru nimic în lume o petrecere horror în castelul care păstrează și astăzi spiritul celebrului vampir inventat de Bram Stocker. Pregătirile pentru noaptea de Halloween au fost demarate încă de la începutul acestei săptămâni, când mare parte dintre oaspeți s-au cazat în camerele lui Dracula. Așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, străinii au adus cu ei costume înfricoșătoare, confecționate de mâna lor, măști, dovleci și focuri de artificii. Potrivit tradiției, ei dansează în jurul focului, îmbrăcați în costume de vrăjitoare sau vrăjitori, invocă spiritele și încearcă să aducă magia cât mai aproape de sufletele lor. Toate acestea asigură o petrecere pe cinste până în zorii zilei, când vraja se rupe și totul revine la normal. Conducerea hotelului, cunoscând pofta de distracție a turiștilor, nu s-a lăsat nici în acest an mai prejos și a pus la dispoziția acestora mâncăruri traditionale de pe Valea Birgaului, vin roșu precum sângele supt de vampiri și zeci de dovleci cu lumânări, în jurul castelului. În plus, s-a pus la cale un spectacol folcloric, pentru a asigura buna dispoziție. Turiștii nu au ratat nici în acest an o vizită plină de suspans în cavoul lui Dracula, amenajat în subsolul hotelului.

  Petrecăreții veniți din Texas, Ohio sau New Jersey, spun că se simt bine în România, foarte mulți dintre ei fiind pentru prima dată într-o vizită în țara noastră. Fani ai lui Dracula, ei au recunoscut că nu citit cartea, dar că au urmărit fiecare ecranizare a celebrului roman.

  În noaptea de 31 octombrie pentru a alunga toate spiritele rele și pericolele pe care forțele oculte le pregătesc  cei care participă la petreceri se deghizează în zâne, prinţese sau prinţi, vampiri, vrăjitoare, mumii, schelete și fel de fel de personaje trăsnite, pe lângă care relele vor trece neobservate, făcând loc distracției.

  Sărbătoarea împrumutată și de români de câțiva ani buni e așteptată în special de tineri.  Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -