52 de persoane au murit la Bagdad într-un atentat cu maşină-capcană

Must Read

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...

Un atentat cu mașină-capcană a devastat joi un cartier din Bagdad, omorând cel puțin 52 de persoane și rănind alte câteva zeci, atacul cel mai sângeros care a lovit capitala irakiană în acest an, transmite AFP.

Acest atentat, al treilea la Bagdad în trei zile, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ținta unei ofensive a forțelor irakiene care caută de la jumătatea lunii octombrie să o alunge din Mosul, ultimul său mare bastion din Irak.

Puternica explozie s-a produs în cursul după-amiezii într-o zonă cu reprezentanțe ale producătorilor de autovehicule din cartierul Bayaa, în sudul Bagdadului, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

O densă coloană de fum se ridica din cartierul devastat de explozie, a constat un corespondent al agenției France Presse.

La locul atacului, zeci de mașini au fost distruse de flăcări, iar pe jos puteau fi văzute numeroase bălți de sânge.

Responsabili din cadrul serviciului de securitate au fost trimiși la fața locului pentru a face o anchetă, în timp ce civili îndurerați își căutau rudele și prietenii.

Echipele de prim ajutor acționează cu dificultate din cauza amplorii exploziei, a afirmat un responsabil din Ministerul de Interne, subliniind că bilanțul riscă să se înrăutățească.

„Un atac terorist cu mașină capcană a lovit în apropierea de zona concesionarilor de autovehicule la Bayaa”, a informat într-un comunicat un purtător de cuvânt al comandamentului militar pentru capitala irakiană.

Un responsabil din Ministerul de Interne a anunțat 52 de morți și peste 50 de răniți, un bilanț confirmat de surse medicale, mai scrie AFP.

Gruparea jihadistă sunnită SI a revendicat atacul afirmând că a avut ca țintă „o adunare a șiiților”, potrivit unui comunicat difuzat de agenția sa de propagandă, Amaq.

AGERPRES

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al AS TV Bistrița. Angajații au...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce vor face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -