duminică, august 9, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  52 de persoane au murit la Bagdad într-un atentat cu maşină-capcană

  Must Read

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată...

  Un atentat cu mașină-capcană a devastat joi un cartier din Bagdad, omorând cel puțin 52 de persoane și rănind alte câteva zeci, atacul cel mai sângeros care a lovit capitala irakiană în acest an, transmite AFP.

  Acest atentat, al treilea la Bagdad în trei zile, a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), ținta unei ofensive a forțelor irakiene care caută de la jumătatea lunii octombrie să o alunge din Mosul, ultimul său mare bastion din Irak.

  Puternica explozie s-a produs în cursul după-amiezii într-o zonă cu reprezentanțe ale producătorilor de autovehicule din cartierul Bayaa, în sudul Bagdadului, a precizat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

  O densă coloană de fum se ridica din cartierul devastat de explozie, a constat un corespondent al agenției France Presse.

  La locul atacului, zeci de mașini au fost distruse de flăcări, iar pe jos puteau fi văzute numeroase bălți de sânge.

  Responsabili din cadrul serviciului de securitate au fost trimiși la fața locului pentru a face o anchetă, în timp ce civili îndurerați își căutau rudele și prietenii.

  Echipele de prim ajutor acționează cu dificultate din cauza amplorii exploziei, a afirmat un responsabil din Ministerul de Interne, subliniind că bilanțul riscă să se înrăutățească.

  „Un atac terorist cu mașină capcană a lovit în apropierea de zona concesionarilor de autovehicule la Bayaa”, a informat într-un comunicat un purtător de cuvânt al comandamentului militar pentru capitala irakiană.

  Un responsabil din Ministerul de Interne a anunțat 52 de morți și peste 50 de răniți, un bilanț confirmat de surse medicale, mai scrie AFP.

  Gruparea jihadistă sunnită SI a revendicat atacul afirmând că a avut ca țintă „o adunare a șiiților”, potrivit unui comunicat difuzat de agenția sa de propagandă, Amaq.

  AGERPRES

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 955 de cazuri...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată următorul clasament politic:

  Scrisoare deschisă către deputatul Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistrița

  Stimate domnule candidat Ionuţ Simionca, La scrisoarea deschisă anterioară, pe care v-am adresat-o atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi candidaţi...

  Bistrița uitată: Astăzi, TURNUL DOGARILOR și cele 700 de măști și păpuși închise acolo.

  Din cetatea medievală a Bistriţei, se mai văd astăzi doar fragmente din zidurile de apărare, valul şi şanţul care o înconjurau. Turnurile...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -