Pro Politica

DJ 154 B Monor-Vătava, un drum nou-nouț pentru toși monorenii

Încă un „capăt de județ” a fost dat în folosință azi, 16 septembrie, fiind vorba de Drumul Județean 154B – Monor – limită de județ, către localitatea mureșeană Vătava, drum așteptat cu interes de foarte mulți localnici, dar și de turiști.

Lucrarea a fost executată de Asocierea dintre TRANSILVANIA GRAND CONSTRUCT SRL-lider și AQUA PARC SRL – asociat – lucrările de construcții, precum și de SOMEȘ-TOP-GRUP SRL – asociat (servicii de proiectare), iar valoarea acesteia a fost de 11.947.987 lei (2,48 milioane euro), sursa de finanțare fiind bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Lucrările de execuție au constat în: execuția terasamentelor, asigurarea scurgerii apelor, podețe, modernizarea a 2 poduri noi și unul reabilitat, structură rutieră, amenajarea drumurilor laterale (25 m lungime), lucrări de consolidare (ziduri de sprijin), drenuri, lucrări de siguranță a circulației (marcaje, semnalizare rutieră, borne), distanța pe care s-au efectuat aceste lucrări fiind de 4,78 kilometri, din central localității Monor, până la granița cu județul Mureș.

Așa cum am promis, lucrările la unul dintre cele mai spectaculoase drumuri de la noi din județ, respectiv DJ 154 B- Monor, până la limita cu județul Mureș, au fost finalizate!

O investiție cu o garanție de 10 ani, realizată din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care cuprinde, de la execuția terasamentelor, asigurarea scurgerii apelor, structură rutieră, amenajarea drumurilor laterale, ziduri de sprijin, până la poduri și podețe.

Felicitări constructorului, pentru seriozitate și profesionalism și domnului primar Ioan Cira și viceprimarului Gheorghe Motoc, pentru care, acesta a fost un proiect de suflet.
De asemenea, putem spune că una dintre cele mai mari dorințe ale monorenilor și gledinarilor s-a îndeplinit.

Continuăm să #NeȚinemDeCuvânt și de muncă, ducând județul #PeDrumBun!”, a precizat Emil Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Exit mobile version