Acasă EVENIMENT 36 de fabrici de pâine au fost controlate de inspectorii DSVSA. Au...

36 de fabrici de pâine au fost controlate de inspectorii DSVSA. Au fost aplicate amenzi în valoare de 63.000 de lei fiind constatate numeroase nereguli

0

Un număr de 36 de fabrici de pâine dar și alte 38 de mașini care transportă produse de panificație au fost controlate de inspectorii DSVSA Bistrița-Năsăud. În urma acestor controale au fost constatate următoarele neconformități: deficienţe structurale (tavan, pereţi, pavimente degradate); neîntreținerea corespunzătoare a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru.

De asemenea, inspectorii au constatat lipsa facilităților pentru igienizarea mâinilor pentru personal; neefectuarea monitorizării temperaturii și a umidității în spațiile de depozitare; etichetare necorespunzătoare a materiilor prime (aditivi) și a produselor finite; depozitare necorespunzătoare a materiilor prime/produselor finite; mijloace de transport neigienizate; neefectuarea analizei riscurilor pentru contaminanți, nu au fost stabilite măsuri de reducere a nivelului de contaminanți din produsele de panificație.

Sancțiuni aplicate:

Total sancțiuni: 10, în valoare de 63.000 RON, din care:

  • 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.400 RON, la unitățile de fabricare pâine/produse de panificație;
  • 2 sancțiuni sancțiuni contravenționale, în valoare de 600 RON, la mijloacele de transport;

A fost aplicată măsura de sechestru oficial, în vederea distrugerii, pentru 14 kg de produse panificație, în valoare de 224 RON.

Controalele oficiale, stabilite conform Programului strategic, efectuate de către inspectorii D.S.V.S.A.B-N, precum și controalele tematice dispuse de către A.N.S.V.S.A., vor continua în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale pentru toate domeniile de activități supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor (carne și preparate din carne, pește și produse de pescuit, ouă, și produse de origine non-animală).

Exit mobile version