Acasă Politica 3 DIN 243

3 DIN 243

0

Astăzi Camera Deputaţilor a depăşit toate recordurile în ceea ce priveşte eficienţa: din 243 de proiecte trecute pe ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi, am reuşit să parcurgem 11, din care am votat 3. Adica 1,23 % din ce ne-a aruncat pe ţeavă cu două ore înaintea şedinţei conducerea Camerei Deputaţilor. Cele trei proiecte să nu vă imaginaţi că erau iniţiative de-ale parlamentarilor, ci în buna regulă a casei, ordonanţe de-ale guvernului. Una se referea la plăţi în avans în agricultură, făcute până în 16 octombrie şi care, deşi cerute de Comisia Europeană au fost prezentate la vremea respectivă românilor, că tot era campanie electorală, drept un mare proiect al guvernului grijuliu. O alta era legată de modificările la Codul Fiscal, una dintre miile de modificari la această lege care fac atât de „predictibil” mediul economic din România.
A treia ordonanţă, referitoare la perdelele forestiere merită ceva mai multă atenţie. Guvernul îşi asumă că va face 1700 de kilometri de perdele forestiere. Era şi timpul să o facă şi vorba unui coleg de grup, nici nu era nevoie de o altă lege, că aveau la îndemână reglementări destule. Voinţă să fie, că banii pentru asemenea suprafeţe nu ar fi făcut găuri în buget. Dar dacă au vrut super-reglementări, le-au primit astăzi. Iar noi opoziţia nu ne-am împotrivit, să nu cumva să spună că suntem rău intenţionaţi.
Dar revenind la eficienţa de 1,23 % poate că ar fi cazul ca domnul Zgonea şi majoritatea să ne spună cât intenţionează să o ţină în ritmul acesta. Îl auzeam cum suspină că instituţia are o imagine proastă. Şi crede că o drege în felul acesta sau mutând şedinţa de plen de marţi pe joi, cum anunţă că vrea să o facă de săptămâna viitoare. Îi spun şi le spun că, dacă ar fi condus aşa o firmă ar fi băgat-o de mult în faliment.

Exit mobile version