vineri, octombrie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  271 de poliţişti, 166 de jandarmi, 172 de reprezentanţi I.S.U. și 17 de la alte structuri asigură paza şi protecţia celor 313 secţii de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Bistrița-Năsăud

  Must Read

  Gloria 2018 a trecut cu bine de a doua etapă din Liga Florilor: 24 -19 în meciul cu Zalăul lui Tadici

  După victoria obținută în prima etapă a acestei ediții de campionat (24 - 18 cu CSM Galați), Gloria 2018...

  Școlilor din localitățiile unde incidența cumulate trece de 3 la 1000 de locuitori li se va aplica scenariul galben. E vorba de municipiul Bistrița,...

  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis în această după-amiază aplicarea scenariului 2 (galben), pentru unitățile de...

  Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, alături de reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud, Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud, precum și alte structuri M.A.I., se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

  Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

   

  Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

   

  Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., 626 de efective, dintre care 271 de poliţişti, 166 de jandarmi, 172 de reprezentanţi I.S.U. și 17 de la alte structuri vor asigura paza şi protecţia celor 313 secţii de votare ce s-au constituit pe raza judeţului Bistrița-Năsăud.

   

  Duminică, 27 septembrie a.c., 120 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

   

  Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

   

  Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

   

  Astfel 46 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

   

  Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 191 de lucrători M.A.I. vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

   

  În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud va avea în responsabilitate 223 de secţii de votare, constituite în 205 locaţii, unde vor fi prezenţi 223 de poliţişti, Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud vor avea în responsabilitate 83 de secții de votare dispuse în 72 locații, unde vor fi prezenți 83 de jandarmi, restul fiind în responsabilitatea altor strucuri ale M.A.I.

   

  Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

   

  Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

   

  172 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

   

  Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

   

  De asemenea, specialiștii I.S.U. Bistrița-Năsăud au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

   

  Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

   

  În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

   

  Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Gloria 2018 a trecut cu bine de a doua etapă din Liga Florilor: 24 -19 în meciul cu Zalăul lui Tadici

  După victoria obținută în prima etapă a acestei ediții de campionat (24 - 18 cu CSM Galați), Gloria 2018...

  Deputatul Daniel Suciu cere prefectului Stelian Dolha și primarului Ioan Turc o întâlnire cu reprezentanții HORECA. 20 de patroni bistrițeni au trimis o scrisoare...

  Deputatul PSD Daniel Suciu a ieșit și astăzi cu un mesaj politic, unul în care, cere prefectului Stelian Dolha dar și primarului Ioan Turc...

  Școlilor din localitățiile unde incidența cumulate trece de 3 la 1000 de locuitori li se va aplica scenariul galben. E vorba de municipiul Bistrița,...

  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis în această după-amiază aplicarea scenariului 2 (galben), pentru unitățile de învățământ din unitățile administrativ teritoriale...

  Primarul comunei Negrilești, acuzat de nepotism: ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a fost sesizat de către Agenția Națională de Integritate într-un caz de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea...

  Primele măsuri luate de CLSU Bistrița în contextul pandemiei la propunerea primarului Ioan Turc

  În calitate de Președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bistrița, primarul Ioan Turc a convocat astăzi, 29.10.2020, o întâlnire în cadrul căreia...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -