Un liberal bistriţean îi scrie preşedintelui României, Klaus Johannis

Must Read

VIDEO: Ursul a coborât în Colibița pe drumul Blajului

În cursul serii de luni 17 mai a.c., în jurul orei 22.40, jandarmii montani din Colibița, au intervenit în...

Doi adolescenți din LIVEZILE ne cer ajutorul… Află cum o poți face

http://https://www.facebook.com/salvatorii.sufletelornimanui Fundația umanitară Salvatorii Sufletelor Nimanui  mai aduce în fața opiniei publice un caz social. De data asta e vorba...

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Şeful tinerilor liberali din Bistriţa-Năsăud, Florin Moldovan, îi scrie public preşedintelui României, Klaus Iohannis. Sigur, tema abordată este cea a deciziei pe care preşedintele Ioahannis a luat-o în privinţa, deja, fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Koveşi. Florin Moldovan compară gestul preşedintelui de-a trimite purtătorul de cuvânt să anunţe revocarea, drept un gest similar cu cel făcut de Pilat din Pont:

“Eu unul, am rămas siderat să văd cu câtă lejeritate și-a trimis întâiul om al țării purtătorul de cuvânt să anunțe o decizie pe care el prin semnatura lui a statutat-o, lăsând impresia că se spală pe mâini precum Pilat din Pont. Domnule Președinte – nu așa, sub nici o formă nu așa se face. Nu poți lăuda un om pentru activitatea desfășurată pe parcursul atâtor ani și pentru progresul adus luptei împotriva corupției din România ca mai apoi, chiar obligat (să zicem) de circumstanțe să îți trimiți subalternul să anunțe că acesta este demis. Dacă tot ați semnat decretul, omenește și bărbătește era să ieșiți dumneavoastră să anunțați acest lucru, putând astfel să îi mulțumiți”.

 

Florin Moldovan susţine că preşedintele Iohannis a greşit semnând actul demiterii: “ Ați optat pentru varianta greșită (din punctul meu de vedere) și anume cea a semnării actului demiterii Laurei Codruța-Kovesi. Acum unii o să spună că Iohannis nu avea alternativă, variantele cele mai vehiculate fiind următoarele: 1 – Președintele, fiind garantul Constituției, trebuie să o respecte. 2 – dacă nu semna decretul, urma să fie suspendat”.

 

Revocare preşedinte vs referendum pentru reducerea numărului de parlamentari

 

Florin Moldovan: “ Este total adevărat, Președintele României este garantul respectării Constituției. El se supune acesteia ca noi toți dar repet se supune CONSTITUȚIEI nu Curții Constituționale care în dispoziția dată nu a formulat un termen – iar pentru cei care flutură sus și tare că 30 de zile este termenul legal în care orice instituție trebuie să răspundă unei solicitări le amintesc următoarele:
-există un referendum votat de POPOR și statuat de către CCR ca fiind constituțional prin care numărul de parlamentari se reduce la 300. (vă zic sincer ..au trecut de mult cele 30 de zile; ghiciți ce….sunt cu mult peste 300 de ‘spartani’ în Parlamentul României.
-există o decizie a CCR prin care OUG 50/2014 (cea a aleșilor locali traseisti) este declarată neconstituțională…..au trecut și atunci 30 de zile; ați auzit de vreun ales local traseist căreia să îi se încheie mandatul ? Vă zic sigur NU. Și asta pentru că PSD-ul nu avea nici un interes ca acea decizie de neconstituționalitate să se aplice, deci au tăcut că porcu’n cucuruz. (și ar mai fi exemple)
2) Suspendarea în caz de ‘nesupunere’- și acest lucru poate fi real. În mințile acestor indivizi care astăzi ne conduc destinele, nu știm exact ce se intamplă, dar vă întreb ceva domnule Președinte: credeți că în caz de suspendare întreg activul PNL ar fi stat indiferent ? Credeți că așa cum în 2014 am fost săptămani întregi pe drumuri pentru a vă susține în campanie-nu am mai fi făcut-o acum ? Credeți că acei oameni care au stat ore în șir la cozi pentru a vă vota-nu ar mai fi fost acolo și acum ? Credeți dumneavoastră că acei 6.288.769 de români au dispărut ? Vă spun sigur că NU. Fiecare dintre noi, poate chiar mai mulți acum, am face exact aceleași lucruri pe care le-am făcut și în 2014 atunci când am simțit pericolul numit Victor-Viorel Ponta-PSD”, a mai precizar Moldovan.
Și Președintele greșește câteodată…. dar și PNL-ul că îi sare ‘obligatoriu’ în apărare chiar și atunci când nu e cazul (…) Domnule Iohannis, a greși e omenește; important este ce facem totuși atunci când greșim ? Ne asumăm greșeala sau asteptăm să treacă…..? al dvs susținător – Florin Moldovan.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

VIDEO: Ursul a coborât în Colibița pe drumul Blajului

În cursul serii de luni 17 mai a.c., în jurul orei 22.40, jandarmii montani din Colibița, au intervenit în...

Doi adolescenți din LIVEZILE ne cer ajutorul… Află cum o poți face

http://https://www.facebook.com/salvatorii.sufletelornimanui Fundația umanitară Salvatorii Sufletelor Nimanui  mai aduce în fața opiniei publice un caz social. De data asta e vorba de drama a doi adololescenți...

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se bucure la Congres de susținerea...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -